Nova VOJNA AMBULANTA na Bežanijskoj kosi

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2018

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvena zaštita je velika potreba svakog od naših pripadnika, kako onih koji su aktivni, tako i onih u penziji, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin danas prilikom obilaska novootvorene ambulante na Bežanijskoj kosi.

RepublikaFoto: Tanjug/MO/D. BANDA
Ministar Vulin u novoj vojnoj ambulanti na Bežanijskoj kosi

On je ukazao da Vojska mora da bude jaka i zadovoljna. 

- Jaka je kada je naoružavamo, jaka je kada je obučavamo, a zadovoljna je kada obezbeđujemo stanove, kada povećavamo plate, dnevnice i kada pojačavamo zdravstvenu zaštitu - rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je podvukao da Vojska Srbije ne pravi nikakvu razliku između aktivnih i penzionisanih vojnih lica, jer su svi oni pripadnici sistema odbrane, koji su život posvetili svojoj zemlji.

- Naša politika je da zdravstvenu zaštitu u Vojsci približimo korisnicima, tamo gde živi veliki broj naših osiguranika, naših pripadnika. Mi ćemo se truditi da otvaramo ovakve i slične objekte i da osnovnu zdravstvenu zaštitu mogu da imaju na jednom mestu, da ne opterećuju VMA, da napuštaju sredinu u kojoj žive. Ova ambulanta će biti ojačana prostorom za Hitnu pomoć pa ćemo omogućiti da se i taj segment zdravstvene zaštite rešava ovde, da se skraćuje vreme koje je potrebno za intervenciju i da u svakom slučaju zdravstvena zaštita bude bliže korisnicima - rekao je Vulin.


Vojno zdravstvo je, prema rečima ministra, na ponos čitavoj Vojsci, a vojni osiguranici treba da budu zadovolJni i ponosni što su deo sistema bezbednosti, što su deo vojske Srbije, a to Vojska Srbije, dodaje on, nikada ne zaboravlja što se vidi u poboljšanju kvaliteta njihovog života tako i zdravstvene zaštite.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovik Uglješa Jovičić izjavio je da je početkom godine ministar Aleksandar Vulin dao je vojnom zdravstvu zadatak da napravi kvalitativni iskorak u pružanju zdravstvenih usluga vojnim osiguranicima.
RepublikaFoto: Tanjug/MO/D. BANDA

- U smislu i na realizaciji tog zadatka mi danas ovde u novom prostoru otvaramo ambulantu na Bežanijskoj kosi, odnosno preseljavamo u ambulantu Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd. Korisnicima naših usluga ovde će se pružati usluge iz oblasti opšte medicine, iz dela interne medicine i pedijatrije, sa laboratorijskim analizama, a da bi kompletna usluga bila zaokružena, ovde smo otvorili i apoteku - rekao je Jovičić.


On je istakao da nova ambulanta ne bi bila u tako kratkom roku otvorena i opremljena bez pomoći Uprave za infrastrukturu koja je u veoma kratkom roku osposobila prostor.

Predsednik Udruženja vojnih penzionera Ljubomir Draganjac izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je otvorena nova ambulanta i naglasio da se u poslednje vreme situacija sa zdravstvenom zaštitom vojnih penzionera značajno popravila.

- Moram da istaknem da je ostvaren veliki napredak u snadbevanju lekovima. Stanje je bilo gotovo kritično, a sada se gotovo svi vojni penzioneri hvale da je to značajno poboljšano i da skoro sve potrebne lekove mogu dobiti u vojnim apotekama. Veoma smo zadovoljni zbog najava da će se uskoro početi sa izgradnjom Gerontološkog centra koji je preka potreba velikog broja penzionera. Ako se ovako nastavi, nećemo više imati primedbe na zdravstvenu zaštitu - rekao je Draganjac.

U pratnji ministra Vulina danas su bili i načelnik Generalštba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i državni sekretar Bojan Jocić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading