U Beograđanki otvoren INFORMATIVNI CENTAR O STRADANJU NA KOSOVU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.02.2018

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U spomen-sobi "Kosmetske žrtve" u "Beograđanki", danas je otvoren Dokumentaciono-informativni centar čiji je cilj prikupljanje dokumenata o progonima, stradanjima i uništenoj imovini licima sprske, romske i ostale nealbanske nacionalnosti, kao i uništene verske i kulturno-istorijske objekte na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Slavica Đukić Dejanović poručila da će Vlada činiti sve da dođe do istine

Centar je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koje je najavilo da će sva prikupljena dokumentacija poslužiti za podnošenje krivičnih tužbi protiv svih država koje su učestvovale u NATO agresiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL


Ministarka za populacionu politiku, Slavica Ðukić Dejanović je poručila da će ova Vlada Srbije u okviru svih ingerencija i zakona činiti da se dođe do istine, pošto je to pravo i obaveza svakog čoveka moderne civilizacije.

Ona je nakon obilaska spomen sobe "Kosmetske žrtve" rekla da su mogli još jednom da se podsete koliko bol nema granice, kao i da je još intenzivniji kada nema pravde.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Prisustvovali su predstavnici Kancelarije za KiM, Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Vojske Srbije i drugih državnih organa, kao i v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić kome je uručena zahvalnica za veliki doprinos tog preduzeća da se čuje istina o kosmetskim žrtvama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading