REŠEN PROBLEM SA ZADRŽAVANJEM VODE: Preko 30 miliona evra za kolektor u Zemun Polju!

Autor:

Vesti

23.01.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je puštanju u rad kišnog kolektora "Zemun Polje – Dunav", u koji je grad Beograd uložio 3, 2 milijarde dinara.

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Vesić na terenu

Vesić je poručio da je sada rešen problem sa zadržavanjem vode na oko 2.500 hektara i dodao da je u pitanju najveći infrastrukturni projekat vezan za kanalizaciju posle izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu. 

RepublikaFoto: Promo foto

Gradski menadžer je istakao da je urađeno 3.5 kilometra kanalizacione mreže, od čega je najveći deo ispod površine zemlje. 

– Kolektor je pušten u rad, a predstavlja investiciju vrednu 3,2 milijarde dinara, odnosno preko 30 miliona evra. Ovaj posao je za nas bio veoma važan jer prikuplja kišnu kanalizaciju sa površine od oko 2,5 hiljade hektara i pokriva Batajnicu, Altinu, industrijsku zonu uz auto-put i privrednu zonu Gornji Zemun. Na ovaj način rešavamo problem sa kojim se susreću stanovnici ovog dela grada, a to je velika količina vode koja se zadržava nakon obilnih padavina. Sada, kada je kolektor pušten u rad, voda ima gde da ode i neće je biti na površini – rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Promo foto

On je precizirao da je urađeno 3,5 kilometara cevi, od čega je 2,7 ispod površine zemlje, dubine između 10 i 26 metara.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović je rekao da je ovih dana pokrenut tender za fabriku otpadnih voda u Međulužju u Mladenovcu. 

– Imamo ugovorene poslove vezana za izgradnju dva manja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u Pinosavi i Belom Potoku. Tokom ove godine nam je odobreno oko 9,3 milijarde dinara za sve projekte, što znači da će trend ulaganja u saobraćajnu, putnu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu biti nastavljen – rekao je Popović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading