DIVLJA DEPONIJA U FILMSKOM GRADU KONAČNO NESTAJE!

Autor:

Vesti

18.01.2018

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima “Beograd put”, "Gradska čistoća" i "Zelenilo Beograd", počeli su radovi na uklanjanju divlje deponije između ulica Arčibalda Rajsa i Miloja Zakića u naselju Filmski grad.

RepublikaFoto: Promo foto
Čišćenje deponije u Filmskom gradu

Radove na raščišćavanju više od 3 hektara zapuštene zelene površine u Fimskom gradu obišli su predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš.

- Sa početkom godine i prvim povoljnim vremenskim uslovima krećemo sa uklanjanjem divljih deponija na lokacijama na Čukarici, a jedna od onih na koju su građani ukazivali, a mi, čim su se ukazale mogućnosti reagovali, je površina između ulica Miloja Zakića i Arčibalda Rajsa u Filmskom gradu. Naime, ovde je, kao i na još nekoliko lokacija na Čukarici, preduzeće Stankom, na koje je zemljište i uknjiženo, započelo svojevremeno gradnju i s obzirom na to da su u stečaju, radove nikad nisu završili, a od Betonjerke je nastala deponija i opasnost za bezbednost stanara naselja - rekao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

RepublikaFoto: Promo foto
Srđan Kolarić na terenu

Kolarić je istakao da je Sekretarijat za imovinsko - pravne poslove u postupku prestanka prava korišćenja doneo rešenje kojim je prestalo pravo korišćenja Poslovnom sistemu Stankom svih katastarskih parcela koje se nalaze na tom potezu, te je opština preduzela akciju uređenja površine koja je godinama bila zapuštena.

- Apelujemo na naše sugrađane da ne istovaraju šut na zelenim površinama i ne stvaraju divlje deponije i pozivamo Čukaričane da prijave nesavesne komšije kako bi bili sankcionisani. Moramo da vodimo računa o životnoj sredini, bitno nam je da naš grad bude lep, bude čist i uređeno mesto za život naših sugrađana - poručio je Kolarić. 

Radovi na uređenju površine u Filmskom gradu trajaće nedelju dana, a planirano je da bude uklonjen sam šut, otpad i rastinje do privođenja nameni ove površine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading