Mali: BGD maraton prvi koji će imati saradnju sa Kinom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.01.2018

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se pripreme za 31. Beogradski maraton odvijaju po planu i da su ušle u završnu fazu - poslednjih 99 dana do održavanja ovog događaja od posebnog značaja.

RepublikaFoto: Tanjug
Beogradski maraton

- Grad Beograd će tradicionalno, kroz učešće svojih sekretarijata, preduzeća i službi, podržati ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni sportski događaj u našem gradu kako bi on protekao u odličnoj organizaciji i kako bi, kao i uvek do sada, bio u prilici da ostvari sve svoje zacrtane ciljeve. Posebno kada su u pitanju masovnost u svim trkama, sprovođenje humanitarnih kampanja, promocija Beograda i Srbije, pristupačnost događaja što većem broju naših građana - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat "Jedan pojas jedan put Peking i Beogradski maraton" (One Belt One Road Beijing and Belgrade marathon) - kao prvi ovakav događaj u svetu.

- Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava. Već ove godine očekujemo značajne rezultate u svim pomenutim oblastima i uskoro ćemo javnost informisati detaljnije o tome".


Gradonačelnik ističe da ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika garantuje još jednu rekordnu godinu, ne samo po broju samoplatežnih trkača već i po broju zemalja iz kojih oni dolaze.

- Već sada je, za ovaj vremenski period, prijavljeno rekordnih 3.300 učesnika iz rekordnog broja od 50 zemalja sveta. Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu i Srbiji, što je jedan od velikih ciljeva koji, takođe, želimo da ostvarimo - poručio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Koturaljka

12.01.2018 11:50

Beogradski maratno je jedan od najvećih maratona na Balkanu. Vreme je da se i pročuje i u svetu!

TSIDMZ

12.01.2018 13:11

Dobre stvari i vesti stizu u prestonicu. Prava stvar je ovo sto ce se desiti za Maraton.

StefanBrate99

12.01.2018 15:21

Beogradski maraton se polako siri, postaje svetski dogadjaj. Maraton pomaze Beogradu i kao turisticka manifestacija, a pogotovo nama koji volimo sportski zivot!

StefanBrate99

12.01.2018 15:23

Dobro dosli Kinezi! Svaka cast za Sinisu Malog!