Završena rekonstrukcija zelene površine u naselju Cerak

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.01.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija zelene površine u naselju Cerak završena je danas, a gradski menadžer Goran Vesić kaže da su radovi koštali 6,2 miliona dinara, kao i da je ovaj projekat pokazatelj da gradska vlast pođednako ulaže u centralne i periferne delove grada.

RepublikaFoto: Promo foto
Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić kaže da je rekonstruisana zelena površina rezultat dobre saradnje sugrađana i opštine

- Bez obzira gde ljudi žive, u samom centru grada ili 10,20 kilometara od centra oni moraju imati iste uslove. Od januara 2014. Grad Beograd uradio je 77 dečijih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse, 25 skverova i platoa i kompletnu sanaciju tri parka - istakao je Vesić.

Dodaje, da su kompletno sanirani park Ðure Strugara, Devojački park i Pionirski park, dok je u toku rekonstrukcija Zemunskog i parka Ušće.

- Tako pokazujemo da smo odgovorni i da pokušavamo i uspevamo da uredimo Beograd. Pričao sam sa građanima, jer svi oni imaju određene probleme, javni prevoz, smer ulice, rupe na putu...Slušamo građane i pokušavamo da rešimo probleme, neki nisu do nas, ali ono što jeste rešavamo kroz razgovor - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić kaže da je rekonstruisana zelena površina rezultat dobre saradnje sugrađana i opštine.

- Oni su nam rekli da im treba igralište i uz pomoć Grada i JKP ''Zelenilo-Beograd'' to je i urađeno. Ovo je 26-o igralište za decu na opštini Čukarica i bitno je da se ona prave ne celoj teritoriji opštine, i u Velikoj Moštanici, Umci, Ostružnici.. - rekao je Kolarić.

Ističe, da je bezbednost dece na prvom mestu, te da je u parku pored gumenih ploča koje su bezbedne za decu, planirano i postavljanje kamera.

- Plan je da sva igrališta na teritoriji naše opštine povežemo kamerama i sa stanicom policije kako bi deca bila još bezbednija. Ne stajemo na ovome i siguran sam da ćemo uradiiti više nego u 2017. godini i da ćemo sve ono što građani predlože ostvariti pre ili kasnije - rekao je Kolarić.

Rekonstrukcijom zelene površine deca iz naselja Cerak su dobila igralište koje ima, kako kažu iz JKP "Zelenilo-Beograd" sedam rekvizita, ljuljašku, dve klackalice, penjalicu, vrtešku i dve njihalice, a ispod rekvizita postavljene su gumene ploče.

Pored toga, postavljeno je osam klupa i sto za šah, prilazne staze i stepenište su obnovljene, izgrađena je rampa za osobe sa invaliditetom, a zasađeno je i devet stabala drveća.

Ukupna površina na kojoj su izvedeni radovi je 1.970 kvadrata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Milovan

10.01.2018 21:28

Gradska vlast podjednako ulaže i u centralne i u periferne delove grada.Sve pohvale.

Nikolica91

11.01.2018 00:54

Svaka cast!