GRADONAČELNIK OBIŠAO PRVE BEBE!

Autor: Tanjug

Vesti

01.01.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas prvorođene bebe u 2018. godini - dve devojčice u GAK "Višegradska" i dva dečaka u "Narodnom frontu" i njohove mame, kojima je uručio čekove na po 150.000 dinara, koje prve bebe u godini tradicionalno dobijaju.

RepublikaFoto: Tanjug
Prve bebe rođene u "Narodnom fronu" blizanci Viktor i Aleksandar Vuković.

U Višegradskoj su noćas rođene dve devojčice, Anđelija Brković i Bojana Jovanović u razmaku od samo 15-ak sekundi, dok su prve bebe rođene u "Narodnom fronu" blizanci Viktor i Aleksandar Vuković.

Grad dodeljuje po 300.000 dinara za prvorođenog dečaka i devojčicu, pa se ove godine taj iznos podeliti po dve devojčice, kao i blizanci, a zahvaljujući donatorima, dobili su i kolica.

RepublikaFoto: Tanjug
U Višegradskoj su noćas rođene dve devojčice, Anđelija Brković i Bojana Jovanović

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da se ove godine dogodio presedan, pa su rođene čak četiri bebe neposredno posle ponoći i dodao da je to prelep početak godine.


Kako je rekao, u Beogradu je 2017. godine rođeno 20.500 beba.

- Ako se po jutru dan poznaje, očekujemo da i ova godina bude rekordna po broju beba - rekao je Mali.

On je podsetio da grad od sredine prošle godine za svaku porodilju u Beogradu izdvaja po 10.000 dinara, dok socijalno ugrožene porodilje primaju još po 25.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading