MALI U POSETI "VETERINI BEOGRAD": Prvo groblje za ljubimce na Bežanijskoj kosi!

Autor: Republika

Vesti

21.09.2017

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević obišli su danas Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd” i razgovarali sa zaposlenima o pobošljanju kvaliteta usluga tog preduzeća.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Mali obišao "Veterinu Beograd"

Mali je istakao da je „Veterina Beograd” veoma važno gradsko preduzeće koje se, između ostalog, bavi i zbrinjavanjem pasa lutalica i najavio da će naredne godine biti izgrađeno prvo groblje za kućne ljubimce u prestonici.

– Taj projekat će biti završen u nekoliko narednih sedmica, pa će u budžetu za 2018. godinu biti obezbeđena sredstva za izgradnju groblja za kućne ljubimce. Takođe se očekuje nabavka još pet-šest specijalizovanih vozila, kako bi zbrinjavanje pasa lutalica sa ulica Beograda bilo još bolje – ukazao je gradonačelnik.

On je podsetio da je u Beogradu od 2005. godine sterilisano oko 150.000 pasa lutalica i naglasio da je najveći problem što se veliki broj tih pasa, bukvalno, donosi u naš grad iz cele Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Dogovoreno bolje zbrinjavanje pasa lutalica

– Moraćemo da vidimo sa Vladom Srbije kako taj problem zakonski da rešimo, kako bismo smanjili taj pritisak iz unutrašnjosti. Posebno ćemo se pozabaviti edukacijom stanovništva i zajedno sa Vladom Srbije pokušati da objasnimo vlasnicima kućnih ljubimaca koja su im prava, ali i obaveze. Samo edukacijom i podelom nadležnosti između republike  i grada možemo da postignemo da taj sistem bude efikasniji – najavio je Mali.

On je zahvalio rukovodstvu „Veterine Beograd”, predstavnicima sindikata i zaposlenima u tom preduzeću jer su u protekle tri godine uradili veliki posao, posebno u vreme poplava u Obrenovcu 2014. godine, kada je stradao veliki broj kućnih ljubimaca.  

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić istakao je da je Siniša Mali prvi gradonačelnik koji je posetio to javno preduzeće. On je dodao da će prvo groblje za kućne ljubimce biti na Bežanijskoj kosi, te da se za njegovom izgradnjom ukazala velika potreba, posebno posle velikih poplava u Obrenovcu.

– Izgradnjom tog groblja vlasnici će moći da na dostojan i jeftin način sahrane svoje kućne ljubimce, čije grobno mesto će moći i da posete, kako se to radi u savremenom svetu, a ne da ih, kao do sada, sahranjuju po obodima grada  – ukazao je Grubić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading