RANI RADOVI SUDIJE IZ ZADRUGE: Dok je sudila predsedniku Srbije spustili su roletne zbog SNAJPERISTA!

Autor: Republika

Zadruga

16.09.2018

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učesnica "Zadruge 2" Snežana Ilić saslušavala je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića kad je 2013. godine protiv njegakrivičnu prijavu podneo Aco Tomić, general i bivši načelnik Uprave bezbednosti SRJ.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Snežana Ilić

Poznato je da je učesnica rijalitija, koja je odnedavno u penziji, bila istražni sudija u Prvom osnovnom sudu, ali malo ko zna da je ona radila na slučaju bivšeg predsednika naše zemlje. Snežana je pre pet godina vodila istražni postupak protiv Tadića zbog tužbe generala Tomića. On je protiv Tadića i još nekoliko funkcionera tužbu podneo još pre više od 14 godina, kad su ga penzionisali, prenose beogradski mediji.

- Iako je Tomić protiv Tadića krivičnu prijavu podneo još pre više od 14 godina, sudija Ilić bivšeg predsednika saslušala je u januaru 2013. godine. Ona je bila veoma oprezna dok je radila na tom slučaju i brinula je za Borisovu bezbednost. Sećam se da su na dan kad je Tadić bio saslušavan u zgradi suda bile visoke mere bezbednosti, i to baš na Snežanin zahtev. Iako je on kao nekadašnji šef države imao svoje obezbeđenje, ona ništa nije htela da prepusti slučaju - rekao je izvor koji je blizak sudu i dodao da je sudija i bezbednost sudnice podigla na najviši mogući nivo.

- Niko nije mogao da se kreće u blizini sobe u kojoj je Snežana saslušavala Tadića, a u sudnici su sve roletne bile spuštene kako ga neko ne bi likvidirao - priča izvor.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Boris Tadić

Podsetimo, general Tomić je tužio Tadića da je kao ministar odbrane tadašnje Državne zajednice Srbije i Crne Gore (2003/04) počinio zloupotrebu službenog položaja jer je njegovom odlukom penzionisan nakon neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja". On je, pored bivšeg predsednika, teretio još nekoliko funkcionera pošto su ga neosnovano povezali sa "zemunskim klanom" i uhapsili suprotno propisima, zbog čega je više od tri meseca proveo u pritvoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading