BEMUS: BRODSKI NA KOLARCU!

Autor:

Zabava

16.10.2018

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni gudački kvartet Brodski nastupa 16. oktobra na sceni Kolarca u okviru programa jubilarnog 50. Bemusa.

RepublikaFoto: Tanjug
Brodski kvartat nastupao je sa zvezdama poput Stinga, Elvisa Kostela, Pola Makartnija...Brodski kvartet je poslednji put svirao u Beogradu pre sedam godina kada je izvodio dela srpske kompozitorke Isidore Žebeljan, a na Bemusu će se sada predstaviti s kompozicijama Šostakoviča, Betovena, Tanake i Mendelsona.

Epitet rok zvezda u klasičnoj muzici prati Brodski kvartet sa razlogom jer njihovi nastupi konceptualno prevazilaze uobičajne okvire takozvane ozbiljne muzike.

Brodski kvartet je osnovan 1972. godine, a do danas je nastupio na više od 3.000 koncerata na vodećim svetskim koncertnim pozornicama i objavio više od 60 diskografskih izdanja.

Zahvaljujući svojoj energiji i sviračkom umeću, osvojili su brojne nagrade i priznanja širom sveta, a svojim predanim pedagoškim radom prenose iskustva mladim generacijama muzičara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading