Ovako je Milena Dravić prebrodila devedesete: Slikala i snimala katastrofu!

Autor:

Zabava

15.10.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Milena Dravić preminula je juče u svojoj 79. godini u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
Milena Dravić

Iako je dala neverovatan doprinos našoj kulturi brojnim ulogama koje je tumačila u kultnim filmovima i predstavama, Milena je , zajedno sa mužem Draganom Nikolićem, nedaće koje su nam se desile devedesetih godina preživljavala kao i svi drugi.

- Svako je imao neki svoj način na koji se branio od te katastrofe. Sve do pred kraj ja sam sve vreme provodila sa komšijama u podrumu, svako je imao svoje mesto gde sedi. Desetak dan pred kraj, ja sam pukla i onda sam rešila i otišla kod moje drugarice u Pariz. Uopšte, i Dragan je tražio da otpujem i idem, jer sam to sve doživela na najgori mogući način. E sad sam bila u situaciji da, sa one strane, pratim šta se dešava. Umesto da idem da se šetam, ja sam po ceo dan u spavaćici gledala televiziju, telefonirala. Do kraja bombardovanja, nisam izašla iz stana - prisetila se Milena Dravić svojevremeno u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

RepublikaFoto: Tanjug
Milena Dravić

Milena Dravić je ispričala i da se amaterski bavila fotografijom, sve vreme bombardovanja fotografisala atmosferu u svom kraju.

- Od komšija, preko kraja... Ustanem ujutru, krenem po kraju, obiđem pekara, frizera, onda odem do Zvezdare teatra i popričam sa kolegama do popodne, pa se vraćamo kući. Imam zabeleženo sve to. Fotografisala sam i bombardovanje Televizije. Ja uopšte ne znam kako sam prošla, jer je tamo sve bilo blokirano, potpuno sam prišla i slikala sve u krupnom planu. Taj prizor je bio šokantan, sve sam registrovala, da imam, da nikad to ne zaboravim. Čudo da smo ostali normalni - ispričala je Milena Dravić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading