Ovde će počivati: Milena Dravić biće sahranjena pored voljenog supruga Dragana Nikolića!

Autor:

Zabava

15.10.2018

03:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dama jugoslovenskog i srpskog filma Milena Dravić (79) preminula je preksinoć u KBC Bežanijska kosa nakon duge i teške bolesti.

RepublikaFoto: youtube.com/pulafilmfestival
Stanje joj se pogoršalo pre dve godine... Milena Dravić

Mileni je poslednjih dana bilo veoma loše i, uprkos naporima lekara, nije izdržala. Njeno zdravstveno stanje znatno se pogoršalo pre dve i po godine, kada je njen profesionalni i životni partner Dragan Nikolić preminuo.

Kada se posle dužeg lečenja decembra prošle godine pojavila na dodeli nagrade Dobričin prsten, svi su verovali da će Milena još dugo pleniti osmehom. Sa publikom se družila i ovog leta na festivalima u Puli, Herceg Novom i na Paliću, gde je pozdravljana stajaćim ovacijama. Sa životne i glumačke scene odlazi znajući da je publika obožava, a poslednji pozdrav u petak će joj uputiti i kolege sa scene Zvezdara teatra. Milena će potom biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu pored voljenog Gage, s kojim je delila život više od četiri decenije.

RepublikaFoto: Kinoteka/Legat
Milena Dravić
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Milena Dravić počivaće pored svog voljnog supruga Dragana Gage Nikolića...
Foto: Alain Dejean
Uz supruga joj je sve bilo lakše... Milena

- Čitav život sam se trudila da to što radim bude najbolje. Ali najvažnije je kakvog partnera imate, a ja sam imala Dragana - isticala je Milena i u poslednjim razgovorima s novinarima.

Između Gage i nje nije bilo rivalstva. Iako su retko govorili o privatnom životu, uvek bi navodili kako četiri decenije dug brak ima više razloga da se prekine nego da se nastavi, ali da su se oni sačuvali razgovorom, iskrenošću i praštanjem.

RepublikaFoto: Tanjug
Zauvek velika diva...

Kada su se upoznali na snimanju filma "Horoskop" 1968, Milena je već bila zvezda, dok je Gaga imao tek nekoliko filmova. Popularni glumac je kasnije pričao kako ga je osvojila njena neposrednost i skromnost, ali da mu nije bilo svejedno da joj priđe. Prvo su bili sjajni prijatelji, a ljubav je došla polako.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/Biotloneta
On ju je obožavao... Milena Dravić i Dragan Nikolić

- Njen pogled mi preokrene svet, njen osmeh mi popravi dan. Posle me pitaju zašto je volim - umeo je da kaže Gaga. Kako su sve radili tiho, tako je i venčanje ovog poznatog para prošlo u tišini.

- Venčanje je bilo simbolično. Venčali smo se 1971. na snimanju novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića, u režiji pokojnog Ace Đorđevića. U pauzi između snimanja tražili smo dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak - ispričala je davno Milena. Kuma im je bila Seka Sablić, a sa venčanja nemaju nijednu fotografiju.

Omiljeni glumački par nije imao dece, ali su javnim nastupima davali najbolje vaspitanje generacijama i u tišini činili humana dela. Nisu se hvalisali, pa je javnost tek godinama kasnije saznala i da su skupljeni novac za auto rešili ipak bolje da upotrebe. Naime, sa parama u džepu krenuli su u kupovinu, ali su na televiziji videli apel za pomoć dečaku kojem je hitno bila potrebna operacija očiju. Pogledali su se i raspravi nije bilo mesta, oboje su bez reči znali šta će učiniti.

Foto: Tanjug
Nije mogla da se pomiri sa odlaskom supruga Dragana Nikolića... Dravićeva

Nije mogla da se pomiri s odlaskom supruga Dragana Nikolića i poslednjih dana, uprkos naporima lekara, nije uspela da se izbori s bolešću. Sada će sa voljenim deliti i večnost u Aleji zaslužnih građana.

Poslednji pozdrav neprikosnovenoj divi u petak na Novom groblju u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading