KOLJA BEZ DLAKE NA JEZIKU O SRBIMA: Izdali boga i pretke zbog komunjare i ženturače!

Autor:

Zabava

20.09.2018

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Pejaković Kolja poznat je kao filmski stvaralac i muzičar, ali i kao patriota bez dlake na jeziku. Baš u tom stilu za Balkan.info Kolja je govorio o ljubavi prema srpskom narodu, o važnosti okretanja pravoslavnoj veri, ali i o onome kroz šta Kosovo prolazi decenijama unazad.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com/ BALKAN INFO - Zvanični kanal
Nikola Pejaković Kolja

- Onaj ko radi u najboljoj nameri, a ne vidi šta se dešava, onda je taj neko žrtva sopstvene gluposti. Ali ako kao Srbin 1945. potpišeš ukaz da se Srbi ne smeju vraćati na Kosovo, a otvoriš granice Albancima, onda si i za ovaj i za onaj sud - poručuje Kolja.

Prema njegovim rečima, stvari uvek treba isterati na čistinu, a takozvani zamrznuti konflikti nisu čisti i jasni odnosi.

Ako kao Srbin 1945. potpišeš ukaz da se Srbi ne smeju vraćati na Kosovo, a otvoriš granice Albancima, onda si i za ovaj i za onaj sud

- Zamrznuti konflikt je za tebe i za mene, ali za onog u Prizrenu toga nema. Jer kad čuju da smo mi zamrznuli, krenuće da ubijaju našu decu, da pale. I ja bih to radio da sam na njihovom mestu, a da sam zlo ili da sam u službi zla - navodi Pejaković, koji ističe i važnost da se sačuvaju manastiri na Kosovu, vekovne dragocene freske, ikone i biblioteke.

I kad govori o bombardovanju 1999, Kolja ne ulepšava stvarnost, pa kaže da donekle ima istine da smo delimično sami krivi što smo bombardovani.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com/ BALKAN INFO - Zvanični kanal
Nikola Pejaković Kolja

- Možda je bio razlog što nismo imali nekoga ko će reći - ček da vidimo šta tu može da se uradi. E sad, jedino ako je neko stvarno nameračio da nasrokne šta god mi uradili. Ali mislim da se ovde radi o jednoj staroj komunjari i njegovoj ženturači. To je bio jedan od poslednjih činova pada jednog naroda koji je bio veliki pravoslavni narod, a onda je 60 godina lizao bulju jednom ubici. I što onda mi kukamo... Možemo samo da se pokrijemo ušima po glavi. Mi smo izdali i boga i pretke... Nas bog toliko voli, a mi nemamo pojma. A toliko gluposti pravimo... - ističe sagovornik Balkan.info portala.

Pejaković kaže da ne možemo popravljati svet, države i narode, ali možemo popravljati sebe i ta će se energija širiti poput krugova koje pravi kamenčić kad se ubaci u vodu.

- Treba poslušati Hristov glas. Hristova filozofija je jednostavna. Govorim o praktičnoj primeni pravoslavne vere, koja je jedina spasonosna. Čovek jedino može da se okrene svojoj porodici, da bude bolji... Mi možemo ono što možemo, a to je rad na sebi. Radi na sebi, nemoj biti konj, nemoj biti budala i ego manijak. Radi na tome da nekako malo spustiš njonjaru. Znam da to nije lako. Ali to je jedino što možemo - zaključuje Pejaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading