Legendarna Branka: JA SAM VEĆ PRI KRAJU, ALI U PUNOM SJAJU

Autor:

Zabava

17.09.2018

21:25 >> 20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite dobri, pomažite kad možete. I ne palite vatre koje ćete brzo morati da gasite jer ću vam doći ja. Ja sam vatrogasac i rastem ko kvasac, šali se večita Branka

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Legendarna, neumorna dobročiniteljka Branka Veselinović sa čuvenim lutkom

Tortom, šampanjcem, stotinama šarenih balona u prepunom foajeu Jugoslovenskog dramskog pozorišta i rekama toplih reči zahvalnosti juče je čuvena glumica Branka Veselinović proslavila 100. rođendan. Nasmejana i krepka, Branka je svakog kolegu koji joj je uputio čestitku ispratila stihovima.


NAJMLAĐA STOGODIŠNJAKINJA

 

- Shvatite da su za mene ovo golema uzbuđenja, ovi trenuci kada moje kolege nešto kažu i nešto se za mene slažu... Kada smo mi došli, mnogi su se tek rodili, a posle su i ovo pozorište vodili. Izvinite, juče sam igrala za neke studente i ostala bez glasa. Nisam očekivala ovo za rođendan, toliko vas. Čim ste došli, znači da imate dobrote, da ste humanisti i ne zamerite mi, ja sam već pri kraju, ali sam u punom sjaju - rekla je neumorna Branka dok je aplauz zaglušivao njene reči.

Branku znamo kao neumornu dobročiniteljku, ambasadorku Unicefa, glumicu koja je šakom i kapom, što predstavama, što materijalno, pomagala svakome kome je pomoć bila potrebna, ali često se zaboravi i da je Branka oficir! Zapravo, ona je vatrogasac-dobrovoljac sa činom prve klase.U to ime je poručila da budemo dobri i ne palimo vatre koje ćemo posle morati da gasimo.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
"Odom radosti", šampancem i velelepnom tortom zaslađen vek: Branka sa kolegama
- Doći ću vam ja, ja sam vatrogasac i rastem ko kvasac - kazala je Branka i prasnula u smeh zajedno sa publikom.
Irfan Mensur je tom prilikom pročitao pismo Voje Brajovića, predsednika Udruženja dramskih umetnika.
RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Najradosnija slavljenica poručuje da budemo dobri i pomognemo kada god možemo

- Divnog li trenutka, slavimo 100 godina umetničke duše. Sva bogatstva i životne sokove zaveštala je na oltaru pozorišta. Ma kakvi vetrovi duvali, to je zdrav krvotok identiteta naroda, čak i kada čovek nije toga svestan. Branka i njen Mlađa su uvek znali - imaš samo onoliko koliko daješ. Branka je i sa 100 godina i jednim danom najmlađa stogodišnjakinja na svetu - poručio je Brajović.


POGLED SA NEBA

 

Vojin Ćetković je istakao da mu je drago što se u JDP nakon niza tuge konačno nešto slavi.
Potom je uz prasak šampanjca, svećicama na ogromnoj torti i "Odu radosti" legendarnoj Branki, najstarijoj članici JDP, dar uručio njegov najmlađi član glumac Milan Marić.

- Vidi kakvog su samo glumca našli, ovako mlad i lep, pa još visok - kazala je Branka i po ko zna koji put ponovila zahvalnost, ali i molbu da budemo dobri, da pomažemo kad možemo.

- Znam da me moj Mlađa i svi oni divni glumci koji stvarno više nisu sa nama, gledaju odozgo - zaključila je Branka Veselinović. Njoj se zahvalila i zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović, a Branku su potom obasuli buketima cveća sa svih strana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading