Najslavniji romski orkestar u Beogradu 13. oktobra!

Autor:

Zabava

16.09.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivači najčuvenijeg romskog orkestra na svetu Taraf de Haidouks, posle pauze od 15 godina, ponovo će nastupiti pred beogradskom publikom i to 13. oktobra u Kombank dvorani. Ikone džipsi zvuka na scenu su zakoračile pre neverovatnih pola veka, njihova muzika može se čuti i u holivudskim blokbasterima, a u Beogradu će nam se predstaviti sa novim projektom Taraf de Caliu.

RepublikaFoto: Promo/Florin Bondrila
Najpoznatiji romski sastav ponovo stiže u Beograd

Taraf de Haidouks čak i večito strogi Britanci nazivaju „najboljim džipsi bendom na svetu“, a još od prvog albuma iz 1990. godine smatraju se oličenjem čuvene romske živosti. A baš zbog te karakteristike, njihovi nastupi su prepoznatljivi po neverovatnoj energiji.

Može se reći da su neprekidno bili na turneji punih 30 godina, zbog čega su imali prilike da nastupaju po celom svetu, na mestima koja su potpuno kulturološki različita. Od Tokija, preko Pariza, Singapura, Njujorka, Los Anđelesa i Londona, pa sve do Istanbula.

I Holivud je čuo njihovu muziku u filmu „Braća Grim“ sa Metom Dejmonom i tragično nastradalim Hitom Ledžerom, dok su od evropske kinematografije radili na ostvarenju „Voz života“ Radua Mihaileanua, zajedno uz našeg Gorana Bregovića.

Imaju i mnoge fanove među poznatim ličnostima, gde je u prvom redu Džoni Dep pored koga su se i pojavili u filmu „Čovek koji je plakao”.

Za velike ljubitelje njihovog dela važe i modni dizajner Jodži Jamamoti, koji ih je pozvao da nastupaju kao muzičari-manekeni na njegovim revijama u Parizu i Tokiju, koreografkinja Pine Bauš, Kvartet Kronos (sa kojima su snimali i svirali) i mnogi drugi.

Tarafi su inače iz Kležana i predstavljaju poslednju generaciju lautara koji nastavljaju tradiciju ove autentične muzike iz istočne Rumunije, muzike koja ih je učinila jednim od najpoznatijih romskih bendova na svetu.

Članovi prvih Tarafa u raznim formama na scenu su zakoračili još sedamdestih godina, tako da su svoju magiju počeli da šire već pre pet decenija, a zanimljivo je da su i pored sve slave zadržali jako skroman način života.

Ovo će biti prvi koncert romskih velikana u prestonici Srbije posle 2003. godine, a ujedno i prvi put da nam se predstavljaju u novom ruhu, tačnije u projektu pod nazivom Taraf de Caliu.

Naime, članovi Tarafa su pod vođstvom Kaliua, legendarnog violiniste Tarafa, krenuli na turneju, samo što su se sada okupili kao Taraf de Caliu, a u Beograd dolaze 13. oktobra i to Kombank dvoranu.

Ulaznice za koncert biće u prodaji od ponedeljka, 17. septembra, na bileteranici Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima. Cene su 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading