Otvoren filmski festival u Somboru

Autor:

Zabava

12.09.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski festival Dunavsko-panonske regije "Porodica naroda/Family of Nations" otvoren je sinoć u Somboru. Smotra filmova organizovana je na predlog holivudskog glumca Džona Sevidža koji je lane snimao u ovom vojvođanskom gradu, Lazara Rajića Rokvuda i gradonačelnice Dušanke Golubović.

 

RepublikaFoto: Promo
Gorčin Stojanović i Rokvud

Nakon svečane ceremonije koju su vodili glumci Slaven Došlo i Vanja Nenadić, festival je otvorio Radoslav Zelenović nekadašnji upravnik Jugoslovenske kinoteke koji je i prvi dobitnik nagrade "Ernest Bošnjak" za doprinos razvoju kinematografije u Srbiji.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Rokvud, član žirija Glavne takmičarske selekcije festivala. Rokvud je inače rođeni Somborac, a gotovo pola veka živi i snima u Holivudu, radeći sa najpoznatijim imenima svetske kinematografije. 

Nakon svečanog otvaranja, prikazana je prva epizoda serije "Koreni", posle čega su se publici poklonili producent i glumac Goran Šušljik i glumci Radoje Čupić i Mihajlo Nestorović. Potom, prikazan je prvi film koji je u Glavnoj takmičarskoj selekciji, "Ederlezi Rising", nakon čega su se publici poklonili producent filma Aleksandar Protić i reditelj Lazar Bodroža.
Festival traje do nedelje, 16. septembra, kada će biti svečana dodela nagrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading