"Ričard Treći" sinoć osvojio publiku na Kalemegdanu

Autor:

Zabava

12.09.2018

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednim od najpoznatijih Šekspirovih komada "Ričard Treći" sinoć je u Donjem gradu Kalemegdana obeleženo 40 godina KPGT. Ova predstava je "kičma" KPGT, a prvi put je odigrana 1986. u Subotici.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Osnivač KPGT Ljubiša Ristić u kultnoj Staroj Šećerani

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ova je predstava "drugačija", jer su posetioci šetali stazama Donjeg grada i otkrivali nove scene predstave.

RepublikaFoto: Tanjug
Ristić i Vesić na obeležavanju 40 godina KPGT

- Zadovoljstvo mi je što je Grad Beograd, zajedno sa KPGT pomogao obnovu "Ričarda Trećeg" i što će ta predstava ponovo oživeti u režiji Ljubiše Ristića - rekao je Vesić pre predstave.

Ovo je izvođenje najava letnjeg festivala koji će startovati narednog jula i avgusta i biti održavan na nekoliko prestoničkih lokacija. Za režiju će biti zadužen osnivač KPGT Ljubiša Ristić.
- Ljubiša zna da otkrije mesta o kojima ljudi i ne razmišlaju kao o mestima za pozorište, ali on od njih napravi magiju i ta mesta ubrzo postaju mesta za uživanje u pozorištu - naveo je Vesić. Na sceni su sinoć pred beogradskom publikom bili mladi glumci predvođeni Žarkom Jovanovićem, a u ekipi je bila i Rejčel Ćosović, Luka Pavlović, Uroš Novović, Đorđe Galić, Stefan Milivojević, Eldar Zubčević i drugi.
U okviru proslave jubileja 17. septembra biće izvedena i predstava "Psovanje publike", kao i "Ljubavna priča" krajem meseca - obe na sceni KPGT u Staroj Šećerani. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading