NENAD JEZDIĆ PRVI DOBITNIK NAGRADE "MIJA ALEKSIĆ - BITI GLUMAC"

Autor:

Zabava

11.09.2018

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dani Mije Aleksića biće održani od 26. do 30. septembra u Gornjem Milanovcu, a u čast velikana srpskog glumišta ustanovljena je nagrada "Mija Aleksić - biti glumac" i prvi laureat je Nenad Jezdić.

RepublikaFoto: Promo foto
Nenad Jezdić: Istančanim sluhom učinio da vojska likova, koje je tumačio, lako osvoji publiku

Priznanje se dodeljuje za izuzetan doprinos umetnosti glume, a u obrazloženju se navodi da je Jezdić "snažnim i jedinstvenim glumačkim izrazom i istančanim glumačkim sluhom učinio da moćna vojska likova, koje je tumačio, lako osvoji publiku i dočara joj svet u kojem ti likovi obitavaju".

Laureatu će nagrada biti uručena na otvaranju manifestacije koju organizuju opština Gornji Milanovac i Kulturni centar Gornji Milanovac u čast umetnika koji je rođen pre 95 godina u mestu te opštine Gornjoj Crnući.

Prve večeri manifestacije Narodno pozorište iz Beograda izvešće komad "Sirano" u režiji Ivana Vukovića, a na programu je i otvaranje izložbe "Mija Aleksić - biti glumac".

Sin Mije Aleksića Velibor Aleksić ističe da je čast to što je njegov otac dobio manifestaciju u mestu gde je rođen, kao i to što će na otvaranju nastupiti ansambl nacionalnog teatra, koji je bio Mijina matična kuća, i to sa komadom u kome je on svojevremeno igrao naslovnu ulogu.

Pred publikom će se naći i balet "Ko to tamo peva" u koreografiji i režiji Staše Zurovca, monodrama "Svetozar Treći" Ivana Perkovića, kao i projekcije restauriranih kopija filmskih klasika "Maratonci trče počasni krug" i "Skupljači perja". Uz izložbe i radionice, posetioce očekuje i razgovor na temu pozorišnih i filmskih festivala, te filmske kritike i produkcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading