SMEDEREVO: Restaurirana verzija Varljivog leta

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Restaurirana verzija čuvenog jugoslovenskog filma "Varljivo leto 68" biće premijerno prikazana na međunarodnom filmskom festivalu "Dunav Film Fest- Smederevo 2018", 23. avgusta.

RepublikaFoto: Promo foto/Printskrin
Restaurirano izdanje filma "Varljivo leto" biće prikazano i u Smederevu

Za beogradsku publiku besplatne projekcije će biti organizovane 29. avgusta u terminima od 18 i 20:30 časova, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Film, koji na duhovit način prikazuje ljubavne probleme mladog Petra kojeg tumači Slavko Štimac i njegov odnos sa ocem, osvojio je Gran pri žirija na festivalu Mediteranskog filma u Bastiji, kao i Gran pri i nagradu publike u Orleanu, a učestvovao je na mnogim međunarodnim festivalima.

Snimljeno u režiji Gorana Paskaljevića, ovo kultno ostvarenje poznato je po fenomenalnoj glumačkoj postavi i odličnoj glumi legendarnog Danila Bate Stojkovića kao i Mije Aleksića, Slavka Štimca, Mire Banjac, Nede Arnerić, Sanje Vejnović, Ivane Mihić i drugih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading