DUNAV FEST 35 ostvarenja u Smederevu

Autor:

Zabava

29.07.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trideset pet filmskih ostvarenja podunavske kinematrografije podeljenih u četiri programske celine biće prikazano na četiri atraktivne lokacije u Smederevu od 18. do 23. avgusta u okviru programa "Dunav Film Festa Smederevo 2018".

RepublikaFoto: Promo
Plakat novog festivala

Film "Svi znaju", koji je otvorio ovogodišnji Kanski filmski festival, biće prikazan na startu i novoosnovanog festival podunavskih zemalja u Smederevu, a okviru glavnog takmičarskog programa biće predstavljeno osam aktuelnih filmskih ostvarenja evropske i podunavske kinematografije u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Program "Dunavski hitovi" odvijaće se na pristaništu na Dunavu, pod otvorenim nebom, a predstaviće pet pažljivo odabranih filmova u čijoj produkciji je učestovalo sedam država podunavskog sliva. Program "Tvrđave Dunava" pak obuhvata deset dokumentarnih filmskih ostvarenja u produkciji Filmskih novosti, dok će u okviru programa "Velikani evropske umetnosti" domaćoj publici premijerno biti prikazano pet filmova koji su posvećeni najznačajnijim evropskim umetnicima 20. veka.

U samoj završnici festivala biće prikazan digitalno restauriran film Gorana Paskaljevića "Varljivo leto" i to u prisustvu samog autora i ekipe filma.

Prodaja ulaznica je počela na biletarnici Centra za kulturu grada Smedereva. Cena karte za Takmičarsku selekciju iznosi 200 dinara, dok je za projekcije "Dunavski hitovi" potrebno izdvojiti 100 dinara.

Novoosnovani filmski festival "Dunav film fest", koji će se ove godine održati u srednjovekovnoj prestonici srpske despotovine, ljubiteljima filma pružiće priliku da premijerno pogledaju neka od najznačajnijih aktuelnih filmskih ostvarenja nastalih u deset država kroz koje protiče Dunav, podsećaju organizatori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading