Erlend Lu prvi put među Crnogorcima: Drago mi je što sam došao pre Trećeg svetskog rata

Autor:

Zabava

23.07.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protivteža svetu koji predstavlja Tramp, ističe slavni pisac, jeste okupljanje i odavanja počasti knjizi i razgovor o njoj.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Jarvin

- Knjige nam otvaraju svet i omogućavaju da razumemo ljude, prostore, misli i kulture, koje ranije nismo poznavali. Učimo o mestima na kojima nikada nismo bili i na kojima, možda, nikad nećemo biti. Bio sam na mnogim festivalima, ali uvijek razmišljam da je to jedna od najvažnijih stvari, koje ja mogu da učinim- kazao je jedan od najautentičnijih norveških pisaca, Erlend Lu, na otvaranju Međunarodnog sajma - Trg od knjige u Herceg Novom. 

JUGOSLAVIJA, LJUBAV STARA

Lu je istakao kako ga lepe uspomene vežu za bivšu Jugoslaviju gde su njegovi baka i deka često dolazili, a ljubav prema ovom delu sveta preneli su i unuku.

To što su njegove knjige tako čitane ovde pisca čini srećnim zbog čega je već nekoliko puta bio u Beogradu. Ovo je Luova prva poseta Crnoj Gori pa pisac nije propustio da se našali na svoj način i svoju posetu začini dobrom političkom satirom.


- U svetuli najnovijih događaja u svetu, vrlo mi je drago što sam došao ovde pre izbijanja Trećeg svetskog rata - kazao je Lu, aludirajući na nedavnu izjavu američkog predsednika Donalda Trampa. Trg Belavista tresao se od smeha. 


"U svjetlu najnovijih dogaraju u svijetu, vrlo mi je drago ljto sam doljao ovdje prije izbijanja Trežeg svjetskog rata (aludirajužu na nedavnu izjavu Donalada Trampa, predsjednika SAD o Crnoj Gori, izazvavlji salvu smijeha na Trgu Belavista).

KNJIGOM PROTIV TRAMPA

Protivteža svetu koji predstavlja Tramp, ističe Lu, jeste okupljanje i odavanja počasti knjizi i razgovor o njoj.


Osim po romanima koji su u regionu izuzetno popularni, Lu je poznat po reskom humoru, ali i kao autor kratkih filmova i muzičkih spotova, kao britki književni kritičar, sa iskustvom u pozorištu i na psihijatrijskoj klinici.... 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading