MASNI VICEVI ANE FRANK!

Autor:

Zabava

17.05.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdrav razum i duh Ana Frank je sačuvala ispisujući strahote i zapažanja na stranice dnevnika dok se s porodicom više od dve godine krila od nacista u tajnoj prostoriji poslovne zgrade u Amsterdamu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dnevnik Ane Frank

Digitalna tehnologija nedavno je naučnicima omogućila da otkriju i dve sakrivene strane dnevnika koje otkrivaju i Aninu vrcavu stranu. Tajne stranice zamaskirane smeđim papirom sadrže masne viceve, ali i opise seksualnog čina, kontracepcije i prostitucije.

ROGATI MUŽ

"Imao čovek jako ružnu ženu i nije hteo da je pipne. Jedno veče zatekne prijatelja u krevetu sa svojom ženom i kaže: 'Njemu se posrećilo, a ja moram'", jedan je od viceva. Ili: "Zašto su sve ženske Vermahta u Holandiji? Da budu metrese vojnicima." Treći vic pominje rogatog muža koji u plakaru bračne sobe nalazi nagog muškarca koji mu kaže: "Verovali ili ne, ja čekam tramvaj."

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dnevnik Ane Frank

U Muzeju Ane Frank kažu da je tokom decenija ona postala simbol Holokausta, dok se zaboravilo na Anu Frank devojčicu. Stručnjaci veruju da je jevrejska devojčica sakrila ove stranice u strahu da ih još neko iz skrovišta pročita, ali ih ne čudi Anino interesovanje za seks, budući da su dnevnici pisani od 13. do 15. godine. Čak i u delovima dnevnika koji su bili poznati, Ana pominje ove teme, ali je njena radoznalost ovde izraženija.

TAJNE ŽIVOTA

U jednom odeljku ona piše kako je normalno da mlada žena oko 14. godine dobije ciklus i da je tada "zrela da ima odnose sa muškarcem, ali da to naravno niko ne čini pre braka". Ana je imala svoje viđenje prostitucije: "Svi muškarci, ako su normalni, idu sa ženama, a takve žene (prostitutke, prim. aut.) ih susreću na ulici i onda odlaze zajedno. U Parizu čak imaju velike kuće za to. Tata je bio tamo", pisala je Ana. U nekim odeljcima mlada jevrejska hroničarka zamišlja kako nekome daje lekcije i pouke o seksu, a novootkriveni tekstovi govore u prilog tome da je Ana o seksu saznavala od roditelja, pogotovo oca, od prijateljice Žakline i iz knjiga. To su teme koje su je prilično opsedale i u nekoliko navrata je naglasila zašto je bitno i dobro seksualno obrazovanje, ali je izražavala i čuđenje zašto su odrasli tako ćutljivi i misteriozni po tom pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading