LEGAT MILENE DRAVIĆ I DRAGANA NIKOLIĆA U JUGOSLOVNESKOJ KINOTECI!

Autor:

Zabava

26.04.2018

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jugoslovenska kinoteka otvara Legat Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, slavnom glumačkom paru i zvezdama jugoslovenske i srpske kinematorgrafije. U zgradi u Uzun Mirkovoj 1, publika će imati priliku, 5. maja od 19 časova, da zaviri u deo ostavštine iz bogate karijere našeg najvoljenijeg glumačkog i bračnog para.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/Biotloneta
Milena Dravić i Dragan Nikolić u filmu "Horoskop"

Oni su zaveštali, ovoj instituciji kulture, svoje nagrade, diplome, dakao i neke predmete među kojima je haljina koju je Milena Dravić nosila primajući glumačku nagradu u Kanu 1980. godine. Velikani srpskog filmskog, televizijskog i  pozorišnog  glumišta, bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić, ostavil su neizbrisiv trag u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji. Platinasta lepotica 60 – ih i čuveni Džimi Barka obojili su svojim harizmatičnim pojavama skoro dve stotine domaćih filmskih ostavrenja.

Prvi put su zajedno igrali u filmu "Horoskop" (1969) Bore Draškovića, zatim u „Ulozi moje porodice u svetskoj revoluciji“ (1971) Bate Čengića, ali pravi nerazdvojni par u očima miliona gledalaca postali su u čuvenom šou programu TV Beograd "Obraz uz obraz" ranih 70-ih.  Voleli su se „kao dve budale“ što su tajnim venčanjem u toku snimanja istoimenog filma i dokazali. Njihova predanost glumi višestruko je ovenčana najvišim glumačkim priznanjima ovih prostora.   Milena Dravić i Dragan Nikolić dobili su nagradu "Pavle Vuisić" za životno delo, koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading