Neutešna porodica velikog glumca: MOLITE SE ZA NEBOJŠU

Autor:

Zabava

14.02.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na grobu glumačkog diva Nebojše Glogovca (1969-2018) nepregledna je gomila cveća i venaca s dirljivim i nežnim pozdravima, punim ljubavi. Tišinu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju juče su prekidali vetar i kapi koje su neumorno padale kao nebeske suze za voljenog glumca, supruga, sina, brata, oca...

Foto: youtube.com/printscreen
Nebojša Glogovac

OČI PUNE SUZA

Oko 11 sati sporim i teškim koracima grobu Glogovca prišli su otac Milovan, majka Milena, sestra Bojana i supruga Milica. Bol se ocrtavala na njihovim licima, a oni su dostojanstveno, bez mnogo reči i u prisustvu samo najbliže rodbine i sveštenika, odali počast voljenom.

Nakon kratke službe, okupljeni su još neko vreme proveli u tišini. Neizmerna tuga...

Dan ranije, reka ljudi, hiljade njih pognutih glava i očiju punih suza stajali su pred Nikolajevskom crkvom na Novom groblju da bi odali poslednju poštu neponovljivom Glogovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nebojša Glogovac

- Molite se za Nebojšu - izgovarao je otac Milovan očiju punih suza i uz zahvalnost svakom ko je prišao da izjavi saučešće i pruži utehu.

Neutešni i nemi od bola su i brojni Glogovčevi prijatelji i kolege još od 9. februara, kada je stigla strašna vest da je posle kratke i teške bolesti preminuo omiljeni glumac.

OSUĐEN BRZINOM MUNJE

Stranice knjiga žalosti ispisane su u Beogradu i Glogovčevom rodnom Trebinju, a minutom ćutanja i gromoglasnim aplauzima iz prestoničkih pozorišta upućeni su poslednji pozdravi voljenom kolegi i prijatelju, omiljenom glumcu. Pre dve večeri predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorištu nije igrana, dok je glumačka postava komada "Pijani" Ateljea 212 pred početak izašla na scenu da se pokloni dragom Glogovcu. Tom prilikom Svetozar Cvetković se obratio publici potresnim rečima.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Nebojša Glogovac

- Sahranjen je naš kolega i prijatelj, jedan od glumaca sa ovih prostora, čovek koji je plenio... Neizbrisiv trag je ostavio iza sebe, u godinama u kojima ne zaslužuje da ode. Mi smo svi, bez obzira na to kojem pozorištu pripadali, na neki način šokirani. Život može da bude toliko surov da se prekine na takav način. Nebojša Glogovac je brzinom munje bio osuđen i još većom brzinom izašao iz svog života... - izgovorio je Cvetković.

Beogradsku premijeru monodrame "Šta me snađe", zakazanu za 12. februar, otkazala je i Anđelka Prpić uz reči: "Nebojša je toliko veliki i značajan i nama koji smo ga poznavali i onima koji nisu... I kao glumac i kao čovek zaslužuje da taj dan posvetimo samo njemu, svako nas svoj način. Večna mu slava."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading