DRUGARI NA FILMU OD DANAS POČIVAJU ZAJEDNO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glumčevom komšiluku od petka vlada muk. Omiljeni kafić je zatvoren, a motor koji je vozio ne prepoznaje se od cveća i darova.

Foto: Printscreen
Nebojša Glogovac i Manda

Protekle dve godine bile su nemilosrdne prema srpskim glumačkim bardovima. Nakon Dragana Nikolića, Marinka Madžgalja, Velimira Bate Živojinovića i Ljubiše Samardžića, u petak nas je iznenada napustio i Nebojša Glogovac (49) nakon kratke, ali opake bolesti. Simbolično je to što će Glogovac večnu kuću naći pored kolege Mande, s kojim je 2007. snimao kultni film "Klopka". I zaista, kao da su se svi naši umetnički velikani našli zatečeni u nekoj bizarnoj zamci bolesti koja ih odnosi jednog za drugim.

Tugu sa porodicom dele njegove kolege koje su i dalje u šoku od preranog gubitka jednog od najbriljantnijih umetnika, a gubitak se oseća i u vazduhu na mestima na kojima je obitavao.

Srpski Hamlet

- Sve ume. Sve razume. Pleni. Veliki i jak kao planina. Lud. Nedostižan. Imali smo čast i sreću da živimo u njegovo vreme i da se hranimo njegovom dobrotom. Cela zemlja u zemlju gleda. Ujedinio nas čovek umetnik. Vidimo se, Glog - napisao je Ljubomir Bandović.

Dorćolski komšiluk, gde je Glogovac stanovao, juče je ispunjavao neprirodan muk. Omiljeni kafić je zatvoren, njegov motor parkiran ispred stana prekriven je cvećem, zvezdaškim šalom i zastavom, a prolaznici svaki čas dodaju novu sveću. Bez reči.

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Nebojša Glogovac

Poslednji pozdrav sa "srpskim Hamletom" zakazali su glumci Jugoslovenskog dramskog, gde će se danas od 11 sati održati komemoracija, a potom će na večni počinak u Aleju zaslužnih građana, tik uz svog kolegu Milorada Mandića Mandu, biti ispraćen opelom, koje počinje u 14 sati. Knjiga žalosti u holu JDP ispisana je toplim porukama nedostajanja, a pisali su ih i glumci i novinari i slučajni prolaznici, poštovaoci glumca koji je mnogo dao, ali koji je tek trebalo da iznedri najbolje od sebe.

Poslednji film "Južni vetar" Glogovac je snimio sa rediteljem Milošem Avramovićem, gde je glumio opakog kriminalca koji ne preza od bilo čega. Avramović uz vanrednu darovitost i nesebičnu brigu o mladim glumcima ističe i to kako je Glogovac u dosluhu sa rediteljevim sinom Gavrilom i "iznudio" kupovinu novog plejstejšena.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Nebojša Glogovac

Za Gavrila

- Snimali su zajedno i provodili vreme, pa mu je Glogovac u moje ime obećao soni plejstejšen. Morao sam i da ga kupim - kaže Avramović. Da li je to što je Gavrilo ime i Nebojšinog sina, ali i omiljenog dede, tek glumac je rešio da "brani interese" svog mladog kolege. "Južni vetar" čekaćemo do jeseni, kao i "Zaspanku za vojnike" Predraga Gage Antonijevića, film u kojem je Glogovac ostvario još jednu bravuroznu ulogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading