Festival "Joakim Vujić" u maju u Novom Pazaru!

Autor: K. Jovanović

Zabava

15.01.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Novi Pazar i Regionalno pozorište Novi Pazar biće domaćini 54. pozorišnog Festivala Joakim Vujić u maju ove godine - odlučeno je na Skupštini Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije koja je održana takodje u Novom Pazaru. Tokom sedam majskih dana, publika će imati prilike da vidi najbolje predstave iz Srbije, a do 1. aprila će biti poznato i koje će to predstave biti. Svi u Novom Pazaru očekuju da će se ovaj grad još jednom pokazati kao sjajan domaćin i da je do sada bio nezasluženo zanemaren na teatarskoj mapi Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
Festival "Joakim Vujić"

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da će Grad sve kapacitete staviti na raspolaganje pozorištu kako bi ova manifestacija bila dobro organizovana.

- Mi smo u budžetu odvojili odredjena sredstva koja će, uz ono što je odobrilo MInistarstvo kulture, nadam se biti dovoljno da u maju budemo kulturni centar Srbije - rekao je Biševac.

Direktor Regionalnog pozorišta Novi Pazar Seadetin Mujezinović zadovoljan je bio što će konačno ovaj prestižni festival doći u Novi Pazar.

- Siguran sam da ćemo pokazati koliko smo sjajni domaćini i da ćemo tokom festivalskih dana gostima pokazati pravu sliku Novog Pazara. Bitno nam je i što imamo punu podršku Grada, i siguran sam da će ovo obiti jedan od najbolje organizovanih festivala ikada - rekao je Mujezinović.

Predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Ivana Nedeljković rekla je da ovaj festival do sadanije dolazio u Novi Pazar "najverovatnije zbog propusta bivšeg rukovodstva kako pozorišta tako i Zajednice ali da je prava stvar što će konačno grad sa najviše mladih u Srbiji imati prilike da gleda kvalitetne predstave tokom cele nedelje".

Na Festivalu "Joakim Vujić"  se dodeljuju sledeće nagrade: 1. najbolja dramska predstava u celini - 1 nagrada, 2. najbolja režija - 1 nagrada, 3. najbolja scenografija - 1 nagrada, 4. najbolji kostimi - 1 nagrada, 5. glumačke nagrade - 4 ravnopravne, 6. nagrada mladom glumcu (do 25 godina) - 1 nagrada, 7. specijalna nagrada ( za tekst, dramatizaciju, jezik,scenski pokret, muziku i sl. ukoliko žiri donese takvu odluku) - 1 nagrada, 8. nagrada okruglog stola kritike (diploma) - 1 nagrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading