(VIDEO) ZA BOLJI MRAVINJAK: Animirajte decu znanjem i edukativnim programom!

Autor:

Zabava

13.01.2018

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz realizaciju kulturno-medijskog sadržaja, u prve dve sezone "Za bolji mravinjak", obrađene su teme koje podižu svest o zaštiti životne sredine, problemima ekologije u našem duštvu, prevencija konzumacije alkohola, rizičnog ponašanja mladih i migrantskoj krizi.

RepublikaFoto: Promo foto
Treća sezona "Za bolji mravinjak" kreće uskoro

Ovaj animirani sadržaj se pre svega obraća mlađoj populaciji, a uskoro nas očekuje i treća sezona ovog edukativnog animiranog serijala.

Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je serijal za upotrebu osnovnim školama u okviru predmeta "Svet oko nas" i "Građansko vaspitanje".

U trećoj sezoni Mravci nam donose četiri nove teme iz oblasti ljudskih prava i ekologije.

Ivanka Jovanović izvršni direktor Nacionalne asocijacije osoba sa invaliditetom (NOOIS) kao stručni saradnik na projektu smatra:

- Veliki je broj edukativnih sadržaja, odnosno oblasti koje zavređuju da se o njima podiže svest, a koje se odnose na prava osoba sa invaliditetom. Mnoge od njih predstavljene su u formi animiranih video klipova u okviru serijala "Za bolji mravinjak". NOOIS je odlučio da u ovoj sezoni obradimo temu - Ljudska prava osoba sa invaliditetom i temu Prepreke za osobe sa invaliditetom, sa željom, da pre svega mladima, skrenemo pažnju na situacije sa kojima se OSI suočavaju u svakodnevnom životu, a koje krše njihova osnovna ljudska prava.

Animirani klipovi sadrže ćirilični i engleski titl. Postavljeni su na socijalne mreže i predstavljaju javno dobro.

Ovo su samo neke od interesantnih epizoda "Mravića"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading