IMA KULTURE I IZA BUBANJ POTOKA

Autor:

Zabava

03.11.2017

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Živić zavladao je domaćim pozorištima, serijama i filmovima neprikosnovenim njuhom za dobru šalu. Ovih dana gledamo ga u dve serije na nacionalnoj televiziji "Psi laju..." i "Senke nad Balkanom", a nedavno se vratio i voditeljskoj ulozi u emisiji "Luda noć". Za Srpski telegraf otkriva za kojom ulogom žudi, ali i detalje sa snimanja koji su ispali u montaži...

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Svako ima pravo da mu se nešto ne sviđa, ali apsurdno je i sujetno da kritikuju oni koji nisu stvorili ni mnogo manje, poručuje glumac
  • Ko je luđi u "Ludoj noći" - vi, kolega Kičić ili Marija Veljković i Dragana Kosjerina?

- Pa to je mrtva trka. Sjajno smo se družili, lepo uklopili. Bilo je i ima, naravno, i preklapanja u pričanju, ali je to baš dobro jer onda cela stvar živi. Super energija je i na sceni i van nje.

  • Snimanja ovakvih formata obično su riznica lapsusa i anegdota koje posle uđu u legendu...

- Neki su svesno i ostali u montaži. Recimo, kad je Dragana nemilice počela da kija. I onda sam ja, kad god je kinula, sa publikom govorio "nazdravlje". Orilo se Košutnjakom. Pa sam obećao publici da ih, ako glasaju za naš tim, vodim na kolače. Tu emisiju smo pobedili i sutra na snimanje sam doneo jedno 50 kolača koje sam obećao.

  • Kakav je vaš utisak na "Senke" i reakciju publike?

- To je veoma važan i uspešan projekat. Drago mi je što učestvujem i što je Dragan Bjelogrlić opet podigao standarde u kvalitetu u regionu. A što se tiče scena sa kreveta... Pa u funkciji su serije i priče, a uostalom, lepo je videti lepe koleginice. Nemaju čega da se stide i brinu.

  • Šta je to u nama, pa smo se pre druge epizode podelili u navijače i kritizere?

- Kad bi samo svi shvatili koliko je teško napraviti tako nešto, čak i nešto mnogo manje, drugačije bi razmišljali. Legitimno je da se meni nešto ne dopada, ali da pričam kako bih ja to ovako, pa onako, a ništa, ni mnogo manje nisam uradio, apsurdno je i sujetno.

  • Radite ovih dana i u rodnom Kruševcu?

- Snimanja su planirana od marta. To je urbana priča, komedija sa dosta melodramskih delova koja će se dešavati u Kruševcu i okolnim gradovima. Umoran sam od priča da je iza Bubanj potoka samo seoska sredina. Ima tamo i te kako i urbanih i kulturnih i vaspitanih ljudi. Biće to prva serija koja će se snimati u Kruševcu posle 30 godina. "Enter-ulazi" je radni naslov. Uključujem i glumce koji nikad nisu imali šanse da snimaju, a veoma su daroviti. Stižu neka nova mlada i stara lica.

  • Imate li neodigranu ulogu koju sanjate?

- Imam. I nadam se da ću je uskoro ostvariti. Ulogu ćaleta! Inače, ne traže glumci uloge, već one njih čekaju. Tako da srećemo se uloge i ja kad treba i na kom ćošku treba.

  • Zašto srpska kinematografija dugo nije dala horor ili triler?

Pa evo trilera "Senke". To je komplikovanije, skuplje. Mislim da je to prvenstveni razlog, a ne manjak naše kreativnosti i u tim žanrovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading