Dani ruske kulture u Srbiji

Autor: Republika

Zabava

12.10.2017

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dani ruske kulture biće održani 23. oktobra u Sava centru, a publika će biti u prilici da prisustvuje vrhunskom muzičkom koncertu Državnog Akademskog Ruskog Hora "Mitrofan Pjatnicki", ali i istaknutim i mladim solistima.

RepublikaFoto: Promo
Nastupaće u Beogradu

Hor "Mitrofan Pjatnicki" je jedan od najpoznatijih ruskih umetničkih sastava koji na svom repertoaru ima narodne pesme i igre, te se smatra i svojevrsnom riznicom ruske umetnosti i tradicije. Osnivač hora, vodeći istraživač ruskog narodnog stvaralaštva Mitrofan J. Pjatnicki, okupio je davne 1911. talentovane interpretatore, želeći da upozna gradsko stanovništvo sa narodnim umećem. Ansambl nosi titulu "Nacionalno blago", a sastoji se od hora, orkestra i plesne grupe. O horu su snimljeni igrani i dokumentarni filmovi, a iza sebe imaju veliki broj ploča i diskova.

Nastup čuvenog hora počinje u 20 sati. Uvertira za njihov nastup biće koncert pod nazivom "Ruski solisti i Kamersni orkestar Camerata Serbica" na kome će od 19.30 sati u Amfiteatru Sava centra, zajedno sa našim istaknutim umetnicima Ljubišom Jovanovićem i Meri Bojić Radojčić, nastupiti istaknuti ruski umetnici - Laureati sveruskih i međunarodnih muzičkih konkursa.

U okviru manifestacije, 23. oktobra u 18 sati, u Foajeu Velike dvorane, biće otvorena izložba fotografija pod nazivom "Ruska Baletska Umetnost". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading