Nepokretnog su me izbacili na ulicu

Zabava

02.10.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nalik na filmsku traku, odmotavao se život scenariste i reditelja Dušana Jelića (56), čiju je karijeru obeležio jedan od najpopularnijih filmova devedesetih godina "Ni na nebu ni na zemlji". Nakon velikog uspeha, ubrzo je sve krenulo nizbrdo...

RepublikaFoto: e - stock/M. LUČIĆ
Dušan Jelić

BEZ KROVA NAD GLAVOM

- Prošlo je mnogo vremena otkad sam poslednji put snimao, a uskoro je trebalo da uđem u pregovore za novi film, za koji sam očekivao da će me podići iz pepela - kaže Jelić na početku ispovesti za Srpski telegraf.

Bez porodice, o kojoj odavno ne želi da troši reči, bez svog krova nad glavom i novca, nekada popularni umetnik je našu ekipu dočekao u jednom beogradskom hostelu. Okružen migrantima, koji na toj adresi povremeno prespavaju, Jelić nastavlja rečima da je njegov povratak u velikom stilu zaustavila tragedija.

- Prolazim kroz najgori period u životu! Ne samo što me je udario auto i što mi je glava završila krvava na nečijoj šoferšajbni, već su me četiri dana posle operacije izbacili na štakama iz bolnice, bez rehabilitacije. Da nije bilo pomoći prijatelja, umro bih na ulici. Besan sam, ljut i razočaran. U otpusnoj listi piše da sam osposobljen za hod na štakama, a nisam imao ni dan terapije. Auto me je udario 11. septembra, a na Institutu Banjica sam operisan 22, da bi me već 26. poslali na ulicu. Inače su mi tri puta odlagali operaciju - podrhtavajućim glasom priča Jelić, čija je leva noga od prepone do stopala umotana u zavoje, a deo lica iznad oka u šavovima.

Teška Jelićeva sudbina, koji već godinama spava po hostelima, tog 26. septembra postala je još mučnija. Kada je saznao da će ga otpustiti iz bolnice, nije imao kud.

SAM I NEPOKRETAN

- Medicinske sestre su bile u šoku kada su čule da me otpuštaju, a ja ne mogu da maknem. Bio sam potpuno sam i nepokretan. Niko me nije naučio da se krećem na štakama. Ranije sam iznajmio sobu na Voždovcu, ali bilo je komplikovano da idem tamo i nisam smeo da ostanem sam. Uz pomoć jednog prijatelja stigao sam u ovaj hostel, gde planiram da ostanem neko vreme - priča naš scenarista.

Revoltiran, sa bolom u glasu, tračak radosti pronalazi u priči o svom novom filmu.

- Čekao sam godinama na nov projekat i taman sam ušao u neke pregovore za film, a onda se desio ovaj užas. Sad samo gledam kako da izvučem živu glavu - dodaje Jelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading