SA TETOVIRANJA NA ULIČNU UMETNOST: Nesvakidašnja izložba u KC Čukarica

Autor:

Zabava

11.12.2018

01:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damir Stančić otvara izložbu čija je ideja da približi uživaocu uličnu umetnost, izrazi shvatanja novih generacija na jedan potpuno novi, moderan i inovativan način, da popravi raspoloženje, a uporedo ukaže na socijalno ili političko stanje, kritikuje ili pak ismejava društvo ukazivanjem na pogrešne vrednosti.

RepublikaFoto: instagram.com/ ta2official
Umetnost na zidu

Ovim rečima naš najuspešniji tatu-majstor Damir Stančić najavljuje drugu izložbu TA2, koja će biti otvorena u sredu 12. decembra sa početkom u 19 časova u Kulturnom centru Čukarica, a traja će do 18. 12.

Čovek koji je sa svojim kumom Vuletom išarao brojne domaće sportiste i sportiste širom planete (Mateju Kežmana, Roberta Prosinečkog, Aleksandra Kolarova, Stevana Jovetića, brazilskog reprezentativca Felipea Mela, mnoge turske fudbalske reprezentativce...), odlučio je da učini korak napred i pre nekoliko godina počeo da se bavi izradom slika i predmeta u street art tehnici.

Godinu dana pripreme

- Ona je u osnovi sa kombinovanim tehnikama slikarstva, kolaža... Osnovna ideja je da ono što vidimo izaziva u nama određene misli, a posle nekog vremena podsvesno se stvara odgovarajuća impresija - objašnjava Damir i dodaje da se slikanjem bavi ceo život:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#zaklina #ta2 @damirtattoo @vuletattoo #damirta2

A post shared by ✝️?️2️⃣...street art on canvas (@ta2official) on Dec 17, 2015 at 4:49pm PST

 

- Za ovu izložbu sam se pripremao oko godinu i po dana, kada sam skicirao prvog bika kao novi lik koji će krasiti moje slike. Naravno, pored slikarstva, i dalje se bavim tetoviranjem. Pošto sam često na putu, slikanje nije baš svakodnevno, već kada nađem slobodnog vremena u Srbiji. Imam veliki atelje, tako da kada krenem sa slikanjem, nikada ne crtam jednu, već po pet, šest slika istovremeno, pa dok se pojedine suše, prelazim na već suve i tako ukrug. Sutradan radim završne detalje. Otprilike uradim pet, šest slika za dva-tri dana. Naravno, zavisi i od veličine formata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#TA2 #art #new #madox #canvas #painting #bull #skull #zaklina #streetart #buy ??

A post shared by ✝️?️2️⃣...street art on canvas (@ta2official) on Jun 6, 2018 at 1:22am PDT

 

Za godinu dana 100 letova

Kada uporedi slikanje sa tetoviranjem, Damir malu prednost daje slikarstvu samo iz razloga jer mu za slikanje ne treba klijent.

- S obzirom na to da sam samo prošle godine zbog posla tetoviranja imao skoro 100 letova, bilo je jako naporno, tako da ta samoća uz slike prija. Da uz rad malo popričate i sami sa sobom... Za umetnike ne postoji penzija, umetnici rade dok su živi - naglašava street art umetnik Damir.

 

 

Inače, izložba će biti i prodajnog karaktera i sve slike, pa čak i one koje nisu izložene, u vreme trajanja izložbe biće na popustu od 20 odsto. Radove koji neće biti izloženi svakako možete pogledati na sajtu www.ta2.rs.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
anatodorovic

10.12.2018 12:50

Imamo i mi svoje načine kako da odbranimo našu teritoriju