Čuveni ruski reditelj Šahnazarov stiže ponovo u Beograd

Autor:

Zabava

18.09.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, Karen Šahnazarov, boraviće nekoliko dana u Beogradu i to povodom premijere filma "Ubiti po viđenju", baziranom na istinitom događaju o hvatanju jednog od najvećih terorista u istoriji Rusije.

Novi film čuvenog ruskog reditelja biće prikazan 27. septembra u Beogradu

Scenario za "Ubiti po viđenju" je zasnovan na sećanjima direktnih učesnika u složenoj operaciji službe državne bezbednosti.

Film prati operativca Egora (kojeg glumi Igor Petrenko) u pokušaju likvidacije terorističkog lidera Šamila Bašajeva, koga glumi Ajub Cingijev. Ovaj čečenski terorista odgovoran je za brojne terorističke napade na civile i gerilske napade na snage bezbednosti, kao i opsadu Moskovskog pozorišta i talačku krizu u Beslanu, koja je potresla ceo svet.

Premijera je zakazana za 27. septembar u bioskopu Sinepleks u "Ušću".

Šahnazarov je rado viđen gost u Beogradu, kako od strane kolega iz filmske industrije, tako i od strane ljubitelja sedme umetnosti.

Iz bogate biografije uspešnog reditelja, koji je godinama direktor najvećeg evropskog filmskog studija "MOSfilm", izdvajaju se filmovi "Beli tigar", koji je 2012. godine bio ruski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i film "Ana Karenjina - Sećanja Vronskog" koji je doživeo veliki uspeh u Rusiji.

 Šahnazarov je bio gost 46. Festa, na kom mu je uručen Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a tada je dobio i Zlatni pečat od Jugoslovenske kinoteke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading