Glumci osvojili Niš: 52. Filmskih susreta

Autor:

Zabava

26.08.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svečanog uručenja ključeva grada Niša glumici Jelici Sretenović, koja je i predsednica žirija 52. Filmskih susreta, a uz prisustvo više od 50 glumaca i vatromet, prvo festivalsko veče obeležili su filmovi "Stado" i "Ustav Republike Hrvatske".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ceca Bojković

 Publika je Nebojšu Glogovca proglasila najboljim glumcem te večeri, a ekupu "Stada" - Nikolu Koja, Vojina Ćetkovića, Natašu Ninković i druge ispratila burnim aplauzom i ovacijama.

- Posebna mi je čast što je Pavle Vuisić svojom harizmom i svojim postojanjem ostao zauvek zabeležen da nas podseća i da nas asocira na istinu u glumi, a to jeste vrhunski čin u našoj umetnosti. Taj cilj nije jednostavno postignuti, ali vredi mu posvetiti svoj život i rad - poručila je Svetlana Ceca Bojković, dobitnica prestižne nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo.

Publika je u petak uveče mogla da pogleda filmsku sagu o najvećoj srpskoj ljubavnoj pesmi, ali istinitoj priči "Santa Maria de la Salute", potom i film "Afterparti" Luke Bursaća, kao i nove peripetije u drugom delu "Zone Zamfirove". Za vikend biće prikazani filmovi "Rekvijem za gospođu J", Bojana Vuletića i "Nigde" Predraga Velinovića, "Slepi putnik na brodu ludaka" Gorana Markovića, "Ime: Dobrica, prezime: Nepoznato" Srđe Penezića. Nakon dodele nagrada i svečanog zatvaranja festivala 30. avgusta, na programu će biti i dva ostvarenja van konkurencije - pilot-epizoda serije "Senke nad Balkanom" i dokumentarni film "Hipi dolina".

Pogledajte slike sa otvaranja: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading