Ani i Rasti uvaljen plagijat!

Autor:

Zabava

20.08.2018

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Ana Nikolić i njen suprug Stefan Đurić Rasta nedavno su svoj dom ukrasili umetničkom slikom navodno vrednom nekoliko hiljada evra, a kako Srpski telegraf ekskluzivno saznane, bračnom paru uvaljen je plagijat!

RepublikaFoto: instagram.com/stefanrasta
Prevareni... Ana i Rasta

Naime, umetnica srpskog porekla Đika Đurić, koja dugo živi i stvara u Španiji, saznala je iz medija da se lažno delo rađeno po uzoru na slike iz njene galerije predstavlja kao skupoceno, čime se direktno njoj nanosi šteta.

- Čim sam videla sliku, prepoznala sam kopiju jer nije u pitanju moj rad, a korišćeni su motivi karakteristični za moje stvaralaštvo. Ja sam iskreno bila iznenađena činjenicom da su Ana i Rasta uzeli sliku u čiju vrednost ni sami nisu bili sigurni. Iskreno sam bila zapanjena, isto kao i moji saradnici, da su oni kupili plagijat. Moj zaštitni znak su slike u stilu koji je i na toj slici. Originali koštaju po nekoliko hiljada evra. Samim tim sam pokradena s obzirom na to da sam jedini umetnik na ovim prostorima koji se bavi ovakvim stvaranjem umetničkih slika. Imala sam izložbe u nekoliko zemalja u Evropi. Moji radovi prepoznatljivi su po upadljivim i šarolikim detaljima koji su kao takvi posebni. Ja u svom ateljeu imam izložene sve svoje radove, a što se mene tiče, neka Ana i Rasta dođu u moj salon i vide originale - poručila je Đurićeva i dodala da veruje kako par nije bio dobro informisan kada je kupovao sliku, te i da nije došao u kontakt sa pravim ljudima.

Đika: Možda oni i nisu svesni za šta su dali velike pare, ali je trebalo dobro da provere kome daju novac u ruke

- Ja razumem da oni nisu možda bili upoznati sa činjenicom da su kupili plagijat za velike pare. Takve situacije nisu nimalo retke, ali je isto tako važno isproveravati kome dajemo novac u ruke i za šta. Ja sam iz medija saznala da su kupili kopiju. Čim sam videla sliku, znala sam da nije u pitanju moj rad. A napisali su da ta slika vredi više hiljada evra - zaključila je slikarka.

RepublikaFoto: e-stock/KOBRA
Ana i Rasta

Da podsetimo, reper se na Instagramu pohvalio čime je ukrasio svoj dom, a sudeći po tome da Rasta voli poznate brendove i marke, te da uvek potencira na originalima, pojedini mediji su preneli da je reč o umetničkom delu ogromne vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading