Član grupe Dark overlord napadao i u Srbiji: NA METI HAKERA I SRPSKA ESTRADA!

Autor:

Zabava

18.05.2018

05:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S. S. (38) iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je član jedne od najvećih hakerskih grupa Dark overlord, na čijoj su se meti našle brojne svetske zvezde, planirao je napade i na srpske pevačice!

RepublikaFoto: instagram.com/darabubamara_official
Dara Bubamara

Oštećene kompanije

Kako Srpski telegraf saznaje, on je nezavisno od grupe čiji je pripadnik hakovao mobilne telefone i računare poznatih dama sa estrade kako bi došao do poverljivih fajlova koje bi mogao papreno da naplati. U tome ga je sprečila srpska policija, koja mu je zakucala na vrata nakon dojave dobijene od američkog FBI.

- S. S. je zarađivao radeći za hakersku mrežu koja je napadala bolnice, škole i firme po celom svetu. Međutim, verovatno na svoju ruku upadao je u računare srpskih pop i folk zvezda i na ilegalan način dolazio do fotografija i snimaka iz njihovih privatnih arhiva. Sumnja se da je to radio kako bi ih kasnije ucenjivao, ali do toga nije došlo. Pretpostavlja se da je Beograđanin čekao pravi trenutak da kontaktira sa muzičkim zvezdama, pa da im zatraži novac kako kompromitujuće fotografije ne bi obelodanio na društvenim mrežama. Međutim, policija ga je uhapsila i osujetila njegove planove - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Na meti sajber grupe našli se i Nikol Kidman, Kejti Holms, Dženifer Lopez...

Podsetimo, S. S. se tereti da je član hakerske grupe Dark overlord, koja je od maja 2016. izvela brojne napade i oštetila više desetina kompanija, institucija i ljudi, među kojima su i brojne poznate ličnosti iz celog sveta. Sajber grupa je upadala na računarske mreže i krala podatke, da bi potom oštećene ucenjivala za novac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pipa Midlton

Svetski džet-set

- Na udaru hakera našli su se vodeći američki TV programi, filmski studio "Dizni", najveća internet platforma za gledanje filmova i serija Netfliks, ali i banke, škole i klinike za plastičnu hirurgiju. Na njihovoj meti bile su i svetske zvezde, kao što su Nikol Kidman, Kejti Holms, Dženifer Lopez, Kventin Tarantino, Britni Spirs i Ridli Skot. Prevaranti su dolazili do njihovih ličnih podataka, ali i fotografija, pa čak i onih sa operacionih stolova kod estetskih hirurga - priča naš izvor.

Pipi Midlton upali su na nalog na mobilnom telefonu i ukrali fotke, zbog čega je jedan Britanac već osuđen

Kako dodaje, hakeri su otišli toliko daleko da su napali i britansku kraljevsku porodicu. Pipa Midlton (34), mlađa sestra vojvotkinje Kejt (35), našla se na meti sajber kriminalaca koji su joj upali na nalog na mobilnom telefonu i preuzeli brojne fotografije i video-snimke, zbog čega je jedan Britanac i osuđen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading