NIDžA BLEJA: Muzika je uživanje, želim duet sa Karleušom!

Autor:

Zabava

16.01.2018

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reper Nidža Bleja kaže da je muzika sastavni začin svakog njegovog dana, ali predstavlja i njegov hobi. Naime, on se trenutno bavi tetoviranjem i veoma uživa u svom poslu.

Foto: Promo foto
Nidža Bleja

1. Koliko dugo se baviš muzikom?

- Bavim se muzikom aktivno vec 16 godina, ali moram naglasiti da mi je muzika hobi, da ne kažem usputno. 


2. Čini se da si prilično aktivan sa objavljivanjem pesama na jutjubu?

Evo zadnjih par meseci radim na dečijoj produkciji, pesme i animacije za decu. Youtube kanal na kom se to može naći se zove "Loobenaya TV". A pre toga sam za malo više od godinu dana objavio preko 150 autorskih pesama. One se sve nalaze na "Bleja TV" youtube kanalu, kao i moj celokupan šesnaestogodisnji rad. Mislim da je to ubedljivo neoborivi rekord na svetu, tačnije da ne postoji niko sa više objavljenih pesama za taj period od mene. Ne mogu reći da mi je to samo po sebi bio cilj, ali je svakako nešto sto je jako interesantno.


3. Kako ti se čini današnja rep scena?

- Već nekoliko godina traje ta velika fuzija svega. Reperi su postali pevači, a pevači su poceli da repuju, svašta se tu izdešavalo. Naravno postoje neka imena koja su u i dalje ostala verna toj izvornoj formi rep muzike, i ja to jako poštujem. Ono što danas radi Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano, Sick Touch, a pogotovo Mlata sa svojim solo albumum. Jako je malo publike koja prati taj zvuk, svi su se masovno navukli na regeton, afro trep i ostalo varijacije na temu. Imam osećaj kao da vreme pravog rep zvuka tek dolazi.


4. Koga si slušao kao klinac od muzičara?

- Odrastao sam uz zvuke Rock&Roll'a, Bitlsi, Iglsi i ta kompanija. Imao sam i svoju Prodigy i Metalika fazu, ali već na pola osnovne sam upao u ritam i bas. Mene je poneo tadašnji hit od Kulija, Gengsta Raj, i za kratko vreme sam otkiro i tadašnju, jako malu, ali jaku domaću hip hop scenu. Od tada pa sve do fakultetskih dana ja sam slušao samo rep muziku. Od naših bih izdvojih taj čuveni Full Moon, Robin Huda, Badvajzerovce naravno, a od stranih od Delikvent Hebitsa preko Spajs Uana, pa sve do Dr. Dre-a, Eminema, Snup Doga, Egzibita i cele te west kompanije. 


5. Saradnja koju ćes pamtiti?

- Imao sam više prilike da saradjujem sa početnicima kojima je bio san da snime pesmu sa mnom. Meni su te saradnje mnogo više ostale u pamćenju nego bilo koja saradnja sa poznatim izvođačima.

RepublikaFoto: Promo foto
Nidža Bleja

6. Koji je tvoj trenutni muzički pravac?

- Trenutno sam orientisan na već pomeute pesme za decu. Iako pored toga kada radim svoju muziku i dalje lutam od žanra do žanra i od stila do stila, svega tu ima. Ovaj serijal od 150 i više pesama je bio većinom u Regeton stilu, ali kao i sve, menjam se i ja i moje potrebe da se izrazim u što više raličitih verzija i varijanti.


7. Sve su poznatiji dueti repera sa narodnjacima i pop muzičarima. Šta misliš o tome?

- To je sad već trend godinama unazad. Shvatili su ti narodnjaci kolika je popularnost odredjenih izvođača iz tog nazovi rep sveta, i sada imamo najneverovatnije saradnje izmedju svih. Ako bi se ocena tome davali kroz reakciju publike rekao bih da je to sve jako lepo prihvaćeno.
Moje lično mišljenje je, a zašto da ne.

8. Jala brat i Rasta? Kako ti se čini njihova muzika? Čini se da su klinci odlepili za njima...

- Moram priznati da su obojica doneli nešto sasvim novo, sveže i svoje. Sama forma kroz koju se izražavaju mi je jako primamljiva, dok ne bih mogao da kažem isto za tematiku kojima se njihove pesme bave. Mislim da nemaju svest o uzrastu svoje publike i da guraju dosta nekih tema koje nisu primerene njihovoj publici. Ali nisam ja taj koji treba da ocenjuje da li je nešto okej ili ne, publika je tu da uživa ili odbaci, a čini mi se da i više nego uživaju u celoj toj priči.


9. Marčelo? Šta misliš o njegovom stilu?

- Marčelo mi je od samog početka bio interesantan, i jako talentovan i rečit, što nije baš čest slučaj sa reperima. Što je ironija jer u rep pesmama ima najviše teksta od svih formi pesama koje postoje. On je u nekom momentu došao do tog nekog vrhunca svog stila, istančao ga je i sad je to tak već neko duže vreme. Ne znam šta bi sad moglo da se desi famozno sa njegovim stilom što bi samo po sebi skrenulo pažnju publike.

Želim duet sa Jelenom Karleušom!

10. S kim bi uradio duet?

- Došlo je neko ludo vreme muzike, i ja trenutno ne znam ni zašto bi radio duet sa nekim. Ali ostaću pri svojoj izjavi od pre nekoliko godina da želim duet sa Jelenom Karleušom. Ko zna možda se i to jednog dana realizuje.

11. Šta tebi predstavlja muzika?

- Muzika je za mene uživanje, način izražavanja, opuštanje, preispitivanje, kreativnost, jednostavno sastavni začin svakog mog dana.

12. Kako si počeo i odlučio da se baviš tetoviranjem?

- Od malih nogu sam se bavio nekom vrstom crtanja, prvo su to bile poslednje stranice u svesci, i udžbeniku što da ne. Pa kasnije zidovi, grafiti... U jednom momentu me je jedan moj jako dobar prijatelj Ljubo nagovorio da probam da tetoviram. Nije me to nešto mnogo oduševljavalo, ali probao sam i oduševio sam se. Kako vreme prolazi postaješ sve bolji, sve su lepši rezultati tog rada, i to je jedna stvar koja skoro da traje večno. Ti tragovi na kožama drugih ljudi su jedno neverovatno iskustvo, neverovatno povezivanje sa najraličitijim osobama koje srećem u svom poslu. Od prve tetovaže pa do danas već osam godina aktivno radi moj Tattoo Studio DzEZ.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stefan Tabz

16.01.2018 13:24

Bleja burazer :)

Ina

16.01.2018 17:50

Svestran.talentovan. moderan. kulturan. Jedinstven Nikola Stojadinovic. Njegovo stvaralastvo ce tek osvetliti generacije koje dolaze