OTKRIVAMO: Mapa pet novih grobnica Srba!

Autor:

Vesti

14.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje pet masovnih grobnica sa posmrtnim ostacima Srba nalazi se na teritorije Albanije. Najveće i najzloglasnije stratište Srba bila je žuta kuća, gde su ljudima vađeni organi, a nedaleko od nje, u poljani kod sela, bacani su leševi. Prema podacima do kojih su došli istražitelji Ujedinjenih nacija, na severu Albanije, odmah uz granicu sa Kosovom, bili su logori, gde su dovodili i mučili Srbe.

Zločinci OVK bacali Srbe u masovne grobnice

- Postoji opravdana sumnja da se pored tih mesta nalaze masovne grobnice. One koji nisu preživeli mučenja, zlostavljanja i razne torture zakopavali su u blizini tih logora - navodi sagovornik Srpskog telegrafa upućen u tadašnja dešavanja.

S druge strane, Jugoslav Petrušić, srpsko-francuski agent i kontraobaveštajac, tvrdi da, prema njegovim informacijama, na teritoriji Albanije ima bar deset masovnih grobnica.

PRECIZNI PODACI

U izveštaju istražitelja Ujedinjenih nacija konkretno se nalazi lokacija gde su zakopani Srbi.

- Na poljani kod mesta Burelj u Albaniji, udaljenoj 1,6 kilometara od žute kuće, nalazi se masovna grobnica - piše u izveštaju UN.

Istraživači su naveli da sumnjaju da su tu pokopana tela Srba, Roma i nelojalnih Albanaca koje je oslobodilačka vojska Kosova u saradnji sa albanskim vlastima dovodila u psihijatrijsku bolnicu u Burelju, gde su im vađeni organi.

Pored toga, navodi se da su žrtve u Burelj dovođene sa brojnih mučilišta u Albaniji (pogledaj mapu).

Foto: Srpski telegraf

- Logori i zatvori nalazili su se u obližnjim albanskim mestima Tropoja, Kuks, Bajram Curi, Koljš, kao i u rudniku Deva, koji se nalazi na teritoriju Kosova i Metohije, ali iz kojeg tuneli vode preko granice - otkrili su istraživači UN.

Sve njih su ubijali pripadnici UČK u periodu od 1998. do 2000. - Petrušić

ČEKANJE NA DNK

Veljko Odalović, predsednik Vladine komisije za nestala lica, podseća da država već desetak godina insistira da se ne samo Burelj već i druge lokacije za koje se sumnja da su na njima masovne grobnice istraže.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji program TV HAPPY
Jugoslav Petrušić

- Problem je bio prisustvo naših organa na tim lokacijama. Biće mi drago da je ova informacija tačna jer naše govore da je Burelj i okolina mesto gde je postojala ne samo žuta kuća već još neke lokacije koje su potencijalna groblja. Ono što će zaista vratiti veru i nama i porodicama jeste da se najpre to pitanje definitivno raščisti i da se, ako se potvrdi da je u pitanju grobnica, uzme DNK posmrtnih uzoraka da se konačno da odgovor da li je to stvarno mesto gde su oni koji su bili predmet trgovine ljudskim organima sahranjeni - kazao je Odalović.

Petrušić, srpsko-francuski agent i kontraobaveštajac, navodi da se na teritoriji Albanije nalazi čak deset lokacija na kojima su Šiptari sahranjivali žrtve.

- To je deset lokaliteta na kojima se nalaze i Albanci koji su oteti posle rata, koji su bili protiv sistema, pa su ih tamo vodili i ubijali. Ima i Srba i Roma. Sve njih su ubijali pripadnici UČK u periodu od 1998. do 2000. Ubijali su sve redom - kaže Petrušić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ramuš Haradinaj

Obaveštajac koji je radio i za francusku tajnu službu tvrdi da su sve informacije koje izneo podaci koje imaju NATO snage. Ove lokalitete na kojima se nalaze sahranjene žrtve trgovine organima Albanci koriste kao sredstvo ucene protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

- On nije imao vremana da to skloni, pa ga Albanci sada time ucenjuju, odnosno Edi Rama, premijer Albanije, ga ucenjuje i zato i pristaju na svaku vrstu ucene - objasnio je Petrušić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading