Ovde su ZEMUNCI zakopali milione i zlato: OTKRIVAMO GDE JE ŠIPTAR KRIO PARE

Autor:

Vesti

04.06.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođe nekadašnjeg "zemunskog klana" Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum zakopali su 22 miliona evra i više od 10 kilograma zlata u okolini Surčina uz auto-put, blizu beogradskog aerodroma.

Foto: printscreen
Potraga za skrivenim blagom

Blago sakriveno pre 15 godina do danas niko nije uspeo da pronađe iako je vođena istraga i uprkos tome što su za zakopanim milionima tragali i građani.

O zakopanim milionima prvi je progovorio Aleksandar Simović još 2007. (pogledaj okvir), a zatim 2011. godine i njegov brat Miloš, koji je tada tužilaštvu ponudio da otkrije gde je ono zakopano.

- Miloš tvrdi da je s bratom Aleksandrom u šumi pored auto-puta u vrećama zakopao 22 miliona evra, koje im je na čuvanje dao Spasojević. Pored para, zakopali su i više od 10 kilograma zlatnika. Lokacija na kojoj se nalazi zakopano blago nije otkrivena iako je bilo pokušaja - rečeno je tada izvoru bliskom istrazi.

Zbog ovih para svedok-saradnik na suđenju za ubistvo premijera Srbije Zoran Vukojević Vuk otet je 3. juna 2006, mučen, pa zapaljen i bačen pored auto-puta nedaleko od beogradskog aerodroma. "Zemunci" su ga brutalno ubili samo zato što je od Spasojevića lično dobio na čuvanje 3,7 miliona evra i zato što im nije odao gde se nalaze te pare, kao ni ostatak čuvanog novca.

SELJAČKA LOGIKA

Postoji nekoliko teorija o tome šta se desilo sa ogromnim parama "zemunskog klana". Osim tvrdnji da je veliki deo potrošen na bahaćenje pripadnika ove kriminalne grupe, istrage pokazuju da je on zaista zakopan u području surčinskog naselja Radiofar.

Bivši šef UKP Mile Novaković, koji je vodio istragu o ubistvu premijera Zorana Đinđića, smatra da su pare "zemunaca" negde zakopane zbog logike kojom se vodio ceo klan.

- Pravilo "zemunaca" bilo je da ako ne znaš šta ćeš s parama koje ne bi odmah potrošio, ti ih zakopaj! Znalo se da su oni sve svoje vrednosti čuvali na taj način, to je bila ta neka njihova "seljačka logika" da je najsigurnije čuvati pod zemljom. Tako je i ostala priča da je velika većina nepotrošenih para ostala kod Zorana Vukojevića Vuka, kog su posle otmice "zemunci" mučili, pa likvidirali, a on im nije rekao gde je sakrio deo bogatstva - priča Novaković.

PRLJAVI KEŠ

Lider radikala Vojislav Šešelj potvrđuje za Srpski telegraf da su šefovi tada najjače kriminalne grupe zakopali deo ogromnog novca zarađenog od otmica i trgovine drogom.

- Ne znam koliko je tačno miliona evra u pitanju, ali znam da je reč o velikim parama. Nekoliko miliona evra nađeno je uz Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića kad su ubijeni, a odgovorno tvrdim da su te pare između sebe podelili bivši ministar policije Dušan Mihajlović, Čeda Jovanović i policajci koji su izvršili tu likvidaciju - objašnjava Šešelj.

Dodaje da se od tog novca najviše ovajdio lider LDP.

- Treba istražiti šta je sve Čeda uradio s tim parama i u koje svrhe ih i dalje troši. Nije to jedina podela novca u kojoj je učestvovao jer se za njegovo ime vezuju i otmice dece poznatih ličnosti, kao i vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića. On je sa Đinđićem u sprezi bio oličenje prave mafijaške vlasti - smatra Šešelj.

HRONOLOGIJA

Šiptar i Kum

2006. ubijen Zoran Vukojević Vuk jer nije hteo da otkrije gde su sakriveni milioni

Početkom devedesetih došli u Beograd iz sela Retkocer i Donji Gajtan (opština Medveđa)

2007. Aleksandar Simović, uhapšeni član "zemunskog klana", prvi put progovorio o zakopanom blagu

- Bavili se sitnim kriminalom

- Organizovali ubistvo premijera Zorana Đinđića

22 miliona evra i više od 10 kilograma zlata Spasojević dao Simovićima na čuvanje, braća ih zakopala na njivi

Za desetak godina formirali ozloglašenu mafijašku grupu

2011. Miloš Simović bio spreman da otkrije tačnu lokaciju

Klan izvršio više od 30 ubistava, desetak otmica, prodao na tone droge

Nekadašnji obaveštajac Boža Spasić kaže za naš list da je "zemunski klan", i pored velikog bahaćenja s novcem, verovatno imao fondove za crne dane, po čemu su, kako navodi, dileri droge inače poznati.

- Država je sve učinila da se taj novac pronađe i reklo bi se da ne postoji, ali to opet ne znači da njega nema. Činjenica je da su "zemunci" trošili novac i rasipali se, tako da taj novac koji nisu uspeli da potroše verovatno nikada neće biti pronađen. Šteta je što policija odmah nije otvorila istragu, pa bi se sigurno našao sav prljavi novac tih bitangi - kaže Spasić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading