MIHAJLOVIĆ: Koridor 10 gotov do kraja godine

Autor: Republika

Vesti

24.09.2018

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se na sanaciji brda koje se obrušilo na Koridoru 10 u Grdeličkoj kllisuri radi non-stop i da je plan da se tim autoputem, istočnim i južnim krakom, pređe do kraja ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Zorana Mihajlović

Ona je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla i da svi pokazatelji govore da je realno da se sa MMF-om u sadašnjim pregovorima dogovori povećanje plata u javnom sektoru.

- Imamo gotovo najviši rast BDP-a, iznad nas je jedino Poljska. Srpska ekonomija i finansije danas izgledaju potpuno drugačije i stabilno - istakla je Mihajlovićeva.

Rastu BDP-a doprinela građevina

Ona kaže da će njeno ministarstvo sa MMF-om razgovarati i o kapitalnim izdacima i infrastrukturnim projektima.

- Građevina je najviše doprinela tome da danas imamo rast BDP-a. Nas čekaju novi autoputevi i o tome najčešće razgovaramo sa MMF-om - napominje ministarka.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Radovi na Koridoru 10

Ona je dodala da Ministarstvo građevinarstva 98 odsto budžeta troši na kapitalne projekte.

- Što se kapitalnih projekata tiče, Srbija je na dobrom putu. Očekuje se da efikasnost i drugih ministarstava u oblasti kapitalnih investicija bude bolji - ističe Mihajlovićeva.

Obilazak svake nedelje

Podsetila je i da su u Kini potpisani svi ugovori za izgradnju obilaznice oko Beograda.

- Rok je tri godine od početka radova, možda malo ranije. To je jednako važno kao Koridor 10 i obilazićemo radove svake nedelje - poručila je ministarka.

Ona je dodala da je Moravski koridor takođe jako važan i da je za izgradnju autoputa Pojate-Preljina zainteresovana američka kompanija "Behtel".

- To je centralna Srbija, Koridor 10 završavamo ove godine i moramo povezati dva koridora - objašnjava ministarka Mihajlović.

Prema njenim rečima, na mestu na Koridoru 10 gde je došlo do obrušavanja brda, na sanaciji se radi 24 sata.

- Plan je da prođemo autoputem i istočnim i južnim krakom do kraja ove godine - napominje Mihajlovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading