SPC SE STAVILA NA STRANU MOSKVE

Autor: J. D. J.

Vesti

24.09.2018

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SPC stavila se na stranu Moskovske patrijaršije i oštro osudila odluku Carigradske patrijaršije da podrži nezavisnost ukrajinske crkve od kanonske crkve u Moskvi.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Pravoslavne Eparhije bačke BESEDA
Episkop bački Irinej Bulović

Episkop bački Irinej Bulović se u autorskom tekstu koji je objavilo odeljenje za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije kritički osvrnuo na potez Vaseljenskog patrijarha i poručio da će ukoliko jednostrano priznaju autokefalnost crkve u Ukrajini biti razrušeno jedinstvo pravoslavnog sveta.

Ukoliko bi Carigradska patrijaršija priznala nezavisnost Ukrajinske crkve, to bi otvorilo vrata da i crkve u Makedoniji i Crnoj Gori učine isto

Kako je naglasio, Ukrajinska pravoslavna crkva nije ni tražila autokefalnost, već tri raskolnička udruženja koja zajedno sa vlašću Ukrajine bez prisustva kanonske crkve vodi pregovore. Ukoliko bi Carigradska patrijaršija priznala nezavisnost Ukrajinske crkve od Moskovske patrijaršije, to bi otvorilo vrata da i crkve u Makedoniji i Crnoj Gori, gde uveliko traje raskol, učine isto. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading