Udruženje sudija poziva na izmenu Ustava

Autor: Republika

Vesti

20.09.2018

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imajući u vidu da je od prethodne reforme pravosuđa prošla gotovo jedna decenija i da se pravosuđe još uvek nije u potpunosti oporavilo, zbog čega trpi i struka i građani, Udruženje sudija i tužilaca Srbije poziva na nastavak procesa izmena Ustava u oblasti pravosuđa.

Foto: Public

"Smatramo da je reforma postojećeg sistema neophodna i da se struka može saglasiti da je krajnji cilj izgradnja nezavisnog, samostalnog, efikasnog ali i odgovornog pravosuđa, koje će moći adekvatno da odgovori na potrebe građana, te da se uz maksimalno ojačavanje kapaciteta suprotstavi suzbijanju kriminala i korupcije i jačanju vladavine prava.

Kako su u pitanju oblasti u kojima se traži napredak na putu u okviru evropskih integracija, smatramo da je od vitalnog značaja da se reforma ubrza, a poruke koje šalju pojedinci za odugovlačenjem štetno se može odraziti na društvo u celosti", stoji u saopštenju Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading