DAČIĆ: Dobro je što Tači zna da bez Srbije nema rešenja

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2018

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija ne može da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i dobro je da to zna i sam predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, koji kaže da nema rešenja bez Srbije", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

- Srbija neće priznati Kosovo, pa onda nastaviti razgovore. To se sigurno neće desiti - podvukao je Dačić odgovarajući na pitanje da li će Srbija, kao što navodi Tači, prvo priznati Kosovo, pa onda razgovarati o razgraničenju.

Dačić je podsetio da je i sam Tači govorio da nema rešenja bez Srbije i da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

Nerešen kosovski problem, ocenjuje Dačić, preti da blokira perspektivu razvoja Beograda i Prištine.

Šef srpske diplomatije je dodao da, kada se priča o promeni granica, međunarodni princip glasi: "nemenjanje granica silom".

- Ovde niko ne namerava da menja granice silom, ovde će biti dogovor, ili ga neće biti - istakao je Dačić.

- Važno je da zemlje koje nisu priznale KiM, kao, na primer, Republika Kabo Verde, daju snagu nama i našim argumentima da dogovora mora biti, ali ne nametnutnog - ukazao je Dačić.

Ministar je rekao da sve zemlje, osim Velike Britanije i Nemačke, podržavaju da se dođe do kompromisnog rešenja i ne mešaju se u to kakvo će ono biti.

- Nemačka i Velika Britanija se protive promeni granica, a sa time se principijelno slaže i Srbija - rekao je Dačić, ali je dodao da se postavlja pitanje od kada važi taj princip - "da li od raspada Jugoslavije ili jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading