Poznati rešetali pitanjima Šešeljevu saradnicu: DIJETA MOŽDA, OSTAVKA NIKAD

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

15.09.2018

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vjerica Radeta, potpredsednica Skupštine Srbije, dugogodišnja radikalka i bliska saradnica Vojislava Šešelja našla se nedavno na udaru posle krajnje neprimerenog tvita o smrti predsednice udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović. O tome i mnogo čemu drugom pričala je odgovarajući na pitanja poznatih ličnosti u intervjuu bez cenzure Srpskog telegrafa.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vjerica Radeta

Borko Stefanović, Levica Srbije

* Kada ćete podneti ostavku na mesto potpredsednika Skupštine Srbije i poslanika zbog sramnog tvita o smrti predsednice udruženja "Majke Srebrenice"?

- Nikada nisam podnosila ostavku i nikada neću. Ali pita me Borko, čovek koji je katastar nepokretnosti preneo na organe samoproklamovane države Kosovo, priznao njihov vrhovni sud, uspostavio zajedničke punktove na administrativnim prelazima, priznao kosovske lične karte, primorao Srbe sa KiM da automobile registruju po propisima lažne države, priznao šiptarske diplome...

Svetislav Bule Goncić, glumac

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

* Kako je Vojislav Šešelj reagovao nakon što ste objavili tvit o smrti Hatidže Mehmedović i šta vam je rekao tim povodom?

- Isto što je rekao i u javnosti. Nespretno formulisano.

Vladimir Đukanović, SNS

* Pomažete li Vojislavu Šešelju oko pisanja knjige o Srebrenici?

- Sam to radi, neprestano čita i piše. Ogromnu količinu materijala je obradio. Namera mu je da objavljivanjem ove trotomne knjige razveje i najmanju sumnju o postojanju genocida u Srebrenici. Treći tom je već završio, do Sajma knjiga biće i drugi, a završetak prvog dela planira do kraja godine.

Marijan Rističević, NSS

* Šta mislite o tome što je Boško Obradović svojevremeno napadao masone, a sad se ispostavilo da je njegova saradnica Marija Janjušević masonka?

- Od ljoticevca ne može ništa da me iznenadi. Od kada ga je Skot uveo u parlament, mnogo toga je izašlo na videlo. Čuli smo o zloupotrebi stranačkih para, o krađi crkvenih para, gledali ga rame uz rame sa Čedom i Borisom i na kraju u novodosovskom savezu, uz Ðilasa i Jeremića. Prihvatio je sve što je napadao. Primer nemorala.

Nataša Jovanović, SRS

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

* Kako ocenjujete nastupe predstavnika prozapadne opozicije u Skupštini?

- Srpska radikalna stranka je najveća opoziciona partija u parlamentu i jedina koja argumentovano i ozbiljno kritikuje vlast. Ovi prozapadni bi da se dočepaju vlasti i da ubrzaju sunovrat Srbije na putu ka EU. Zato su se i okupili od zla oca i gore majke, što bi naš narod rekao.

Boris Milićević, SPS

* Vjerice, sastali smo se 2010. godine i tada ste mi rekli da ste protiv gej-brakova i Parade ponosa, pa me zanima kako sada komentarišete stav SRS da treba urediti istopolne brakove?

- Nismo mi promenili stav. I dalje smo protiv gej-parade i istopolnih brakova. Ne ignorišemo postojanje ljudi homoseksualne orijentacije i nemamo ništa protiv njih. Mi smo protiv nasilja, ali i za mogućnost da pripadnici gej-populacije mogu svoje odnose regulisati nekom vrstom ugovora, čime bi međusobno regulisali imovinske odnose.

Radoslav Milojčić Kena, funkcioner DS

* Da li ste svesni koliko je Šešeljeva i politika SRS koštala građane Srbije?

- Cena vaše politike, Keno, bila je stotine hiljada izgubljenih radnih mesta, gašenje domaćih banaka, osvajanje institucija dugim cevima, kriminalne privatizacije, izručenje predsednika države i svih znamenitih Srba Haškom tribunalu, pozivanje na bombardovanje sopstvenog naroda...

Milomir Marić, novinar

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

* Bojite li se da vas ne ubiju prejake reči?

- Istinite ne ubijaju. Ipak su prošla vremena života i smrti Branka Miljkovića.

Milan Živadinović, fudbalski stručnjak

* Da li ste ikada bavili sportom i da li ste držali dijete?

- Ni jedno ni drugo, nažalost. Uvek sam mnogo čitala i slobodno vreme provodila nad knjigom. Zbog toga bi mi možda dobro došla neka dijeta. Mada, ipak je dovoljno da se zdravo hranim.

Goran Grbović, bivši košarkaš

* Čijem koncertu biste voleli uživo da prisustvujete u Beogradu ili već jeste?

- Volim muziku, ali ne idem na koncerte. Lepše mi je da u mirnoj atmosferi slušam ono što mi prija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading