DAČIĆ: Vučićeva poseta omogućena pod pritiskom EU i SAD na Prištinu

Autor: b92.net, Republika

Vesti

08.09.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vicepremijer i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je za Prvu televiziju da je poseta Aleksandra Vučića Kosmetu omogućena pod pritiskom EU i SAD prema Prištini.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

- Pokušali su da ograniče posetu predsednika Vučića, da ograniče posetu Gazivodama, da kažu da Gazivode nemaju veze sa Srbijom. Morali su da povuku tu odluku pod pritiskom Evropske unije i SAD. Namera je bila da Vučić ode na Kosmet i da doprinese mirovnom procesu. Ko može da bude protiv takve posete? -naveo je Dačić.

On je istakao da međunarodni faktori ocenjuju pozitivno ideju o poseti i da su bili zaprepašćeni reakcijama iz Prištine. 

Dodao je i da je i njemu izdavana zabrana kada je bio predsednik Vlade Srbije i vodio dijalog sa tadašnjim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem. 

- Rekli su da ne mogu da dođem, a onda ih je zvala Ketrin Ešton i promenili su odluku… Sada, Tači je dobro shvatio jednu stvar, ako hoće rešenje, to ne može bez dogovora sa Beogradom - istakao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading