TAČI: Neprijatelj nije zapad, već protivnici dogovora sa Beogradom

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hašim Tači, protiv kojeg se u Prištini najavljuju protesti u znak protivljenja da promena granica bude tema predstojećeg dijaloga u Briselu, 7. septembra, objavio je danas na svom Fejsbuk nalogu da Kosovo nikad do sada nije imalo veću međunarodnu pažnju i da jedino zlo koje može da ga zadesi dolazi od onih koji ne žele mirovne sporazume sa Srbijom i članstvo Kosova u EU, NATO i UN, a ne od zapadnih saveznika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

SAD, Nemačka, Francuska, Italija, Engleska i skoro sve zemlje članica EU učestvuju u naporima za postizanje "mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije" i ovaj eventualni sporazum, koji je veoma teško postići,tvrdi Tači, ima osnovni cilj - priznanje Kosova i članstvo u EU, NATO-u i UN.

Tači konstatuje da tako, s jedne strane, stoji snažna međunarodna podrška postizanju sporazuma sa Beogradom, a opozicija, s druge strane, "pomoću nekih usamljenih glasova civilnog društva" smatra da ta podrška predstavlja pretnju za Kosovo.

Građani će, kaže Tači, morati da se izjasne na referendumu da li su za normalizaciju odnosa, a uveren je da će oni izabrati upravo tu opciju, za koju se i on bori i zato radi "u bliskoj koordinaciji sa našim međunarodnim saveznicima, da mir sa susedima i integracija bude pravi izbor".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading