JANKOVIĆ UZEO KEŠ OD ENGLEZA?

Autor:

Vesti

30.08.2018

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković obelodanio je da je dobio novac od Engleza!

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Saša Janković

Naime, lider Pokreta slobodnih građana se na svom Tviter nalogu pohvalio fotografijama iz Jermenije, gde je boravio kao jedan od učesnika na seminaru o jačanju primene evropskih standarda ljudskih prava u oružanim snagama Jermenije. Janković je tvrdio da je u Jeremiju otišao kako bi njihovu vojsku savetovao po pitanju ljudskih prava.

- Lepo je imati profesiju i voleti je. I u Jermeniji, kao i svugde, poznavanje humanitarnog i ljudskog prava od strane oružanih snaga tokom eventualnog konflikta spasiće mnoge. U blizini Tsakazora je i jezero Sevan, na 2.000 metara visine. A usput se jede sjajan kuvani kukuruz. Pozdrav, dobri ljudi! - napisao je Janković.

GDE SU NOVCI, TU JE EKIPA

Foto: Tanjug/AP
Ekipa: Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Međutim, na brošuri koja se nalazila na stolu ispred njega jasno se vidi da je pokrovitelj okupljanja bila Velika Britanija. Srpski telegraf nedavno je objavio plan Londona, koji preti da će Srbija ostati bez Sandžaka i Vojvodine ukoliko Beograd sa Prištinom dogovori razgraničenje, odnosno podelu pokrajine.

Stanković: Ne verujem da Janković govori u javnosti ono što Britanci vole da čuju zato što voli britansko pivo i "Barberi"

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Parezanović smatra da Janković, koji je propao na izborima kao kandidat za predsednika Srbije, uzima novac od Engleza kako bi finansirao PSG.

- Gde su novci, tu su uvek Janković, Jeremić, Đilas i ostali. Pljuvanje sopstvene države im ne predstavlja nikakav problem. Jedino što me je iznenadilo je to što je u pitanju Jermenija, jer je Janković uvek bio opsednut rumunskim scenariom - streljanjem i vešanjem po trgovima. Ali ne treba zameriti Jankoviću. Ako Jeremić može da prima donacije iz stranih ambasada, zašto bi Janković bio gori od njega - ironično zaključuje Parezanović.

Posao u zatvoru u Bejrutu

Pre godinu dana, Janković se, takođe na Tviteru, pohvalio da je dobio posao u Libanu. I to u zatvoru u Bejrutu, koji ga je navodno angažovao kako bi reformisao bezbednosni sistem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Posle 25 godina rada sam prvi put nezaposlen i bez ikakve šanse za posao u svojoj zemlji, sa znanjem koje sam sticao decenijama. U Srbiji je i za stotine hiljada drugih obrazovanih ljudi vlast zatvorila sve prilaze normalnom životu. Ne žalim se, lakše mi je nego većini - napisao je tada Janković i okačio nekoliko fotografija zidova, rešetaka, bodljikave žice...

LETNJA TEZGA

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da Janković i Englezi imaju podudarne stavove kad je u pitanju Kosovo.

- U politici, kao i u životu, nema besplatnog ručka. Ne verujem da Janković govori u javnosti ono što Britanci vole da čuju zato što voli britansko pivo, "Barberijeve" mantile, agenta 007, Šekspira, Premijer ligu ili Bitlse. Drugo, kakve veze ima Saša Janković sa evropskim standardima u primeni ljudskih prava u snagama bezbednosti? Nije on bio u vojsci ništa osim vojnika niti u bilo kojoj oružanoj formaciji. Biće da je reč o letnjoj tezgi - zaključuje Vuk Stanković.

Janković do zaključenja ovog broja nije odgovorio na pitanja Srpskog telegrafa.

Foto: Srpski telegraf
Pisanje Srpskog telegrafa 28. avgusta

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Pljuckavac

30.08.2018 11:16

On uzima pare od koga stigne. ne bi me cudilo da je za izbornu kampanju uzimao pare i od Albanaca.

mrsavi

30.08.2018 11:42

On uzima pare od svih koji su protiv srpskih interesa!

Zoi

30.08.2018 16:24

Njega kes samo I ineresuje.

Ratni veteran

30.08.2018 19:09

Uvek sam govorio da ovog coveka samo novac interesuje!