AMERIKANCI KROJE DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE? Bez njihove saglasnosti nema rešenja za Kosovo!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.08.2018

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd i Priština nemaju neograničenu slobodu u dijalogu, poručeno je u četvrtak iz Ambasade SAD u Prištini, a analitičari taj stav tumače kao upozorenje da nikakvo konačno rešenje neće biti primenjeno bez saglasnosti Amerike i, posebno, da će važiti samo za Kosovo, a ne i za zemlje u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Izjavom da će SAD prepustiti Beogradu i Prištini da postignu dogovor o KiM, ali da dve strane neće imati neograničenu slobodu u delovanju, Amerika pokazuje da je nezaobilazan činilac u rešavanju kosovskog problema, bez čije saglasnosti neće biti verifikovano bilo kakvo rešenje, smatra predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. 

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

- Amerika kao najuticajniji činilac na KiM upozorava i Beograd i Prištinu da će od Vašingtona na kraju zavisiti da li će eventualni dogovor biti primenjiv - rekao je Drecun za Tanjug.


On stav ambasade SAD vidi i kao upozorenje da moguće rešenje kosovskog pitanja ne sme da se poput "domino efekta" odrazi na druge zemlje u regionu.

- Mislim da se izjavom cilja na BiH koja bi, ili barem njeni delovi, možda pokušala da primeni rešenje koje bi se postiglo sa KiM - naveo je Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading