LDP: Dačić ponizio Srbiju! RUŽIĆ: Vi ste šampioni u klečanju

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

12.08.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se ne smiruju strasti zbog posete Marije Zaharove, portparola Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, koja je u petak proglašena počasnim gostom Sabora trubača u Guči.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

Dok LDP smatra da je Ivica Dačić, šef diplomatije i lider SPS-a, privatnu posetu Zaharove iskoristio da pošalje poruke koje svađaju Srbiju sa zapadnim državama u nadi da će Rusija čuti njegove stavove i time "ponizio" Srbiju, potpredsednik SPS-a Branko Ružić poručuje da je LDP šampion u klečanju pred svojim mentorima.

Naime, LDP u saopštenju ocenjuje da interesi Rusije nisu interesi Srbije i da oni koji vode Srbiju treba da razumeju „da građani ove zemlje nisu pešadija ruske spoljne politike, a da ministri ne mogu da izgledaju kao ruski portparoli". Ta stranka ponovo ističe da Srbiji treba ubrzan ulazak u Evropsku uniju i NATO.

Oni ocenjuju da je Srbiji potrebno rešenje kosovske krize koje, kako kažu, nije napisano u Moskvi, nego je dogovor Beograda i Prištine, odnosno dva društva, a smatraju i da je nužna i promena regionalne politike, koja bi suzbila ruski uticaj u BiH.

S druge strane, Branko Ružić, ministar i potpredsednik SPS-a, ističe da je LDP poslednji koji bi mogao da drži lekcije o etici i državotvornosti.

- Ta i takva interesna organizacija je šampion u samoponiženju, poniznosti i klečanju pred svojim mentorima. Činjenica da su utemeljeni u biračkom telu Srbije na nivou statističke greške dovoljno govori u prilog tezi da su oni zaista poslednji koji bi mogli da drže lekcije o državotvornosti i etici bilo kome, a naročito ne ministru spoljnih poslova, čije je delovanje sušta suprotnost onoga za šta se ta kvazipolitička organizacija zalaže - poručio je Ružić za "Alo!".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading