Milošević i Tuđman se sastali 42 puta! EVO KAKO SU HTELI DA REŠE PITANJE KOSOVA!

Autor:

Vesti

10.08.2018

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Franjo Tuđman i Slobodan Milošević su dogovarali stvaranje Velike Srbije i Velike Hrvatske, rekao je hrvatski general Ivo Jelić, nekadašnji zapovednik Četvrte brigade hrvatske vojske u intervjuu za "Slobodnu Dalmaciju". On je takođe izneo i rešenje koje su imali dva lidera za Kosovo i Metohiju.

Slobodan Milošević i Franjo Tuđman

- Njih dvojica su se tokom rata sastali 42 puta. Je li se za vreme Drugog svetskog rata Hitler ikad sastao s Čerčilom? Ili sa Staljinom? Sastali su se samo jednom ministri spoljnih poslova Ribentrop i Molotov, da se dogovore o nenapadanju i podeli Poljske. U slučaju Tuđmana i Miloševićeve ponude suština je podela Bosne, to je jedini razlog njihova sastajanja. Iz tog ratnog saveza trebala je proizići velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na reci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Hagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s time. Recimo, mi smo na početku rata imali Zapovedništvo za severnu i srednju Dalmaciju, a gde je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo pripasti velikoj Srbiji - rekao je Jelić.

On je izneo i teoriju prema kojoj su se Beograd i Zagreb dogovorili kako bi rešili problem zvan Kosovo.

- Uoči rata Srpska akademija nauka i umetnosti ocenjuje da se problem Kosova, kao najveće rak-rane Beograda, konačno treba razrešiti, i to stvaranjem velike Srbije. Da bi to postigli, treba im partner na Balkanu, a to je Zagreb. Partneru je ponuđena velika Hrvatska, koja je trebalo da uzme čitavu zapadnu Bosnu, po uzoru na nekadašnju Banovinu Hrvatsku, ali je Zagreb bio zadovoljan i zapadnom Hercegovinom. Beograd je želeo rat kako bi Srbe iz kninske i bosanske krajine preselio na Kosovo i tako promenio tamošnju "krvnu sliku". To je ono kad Tuđman govori o "humanom preseljenju". Tuđman je naš najiskreniji političar jer je otvoreno govorio o tome. Lepo je rekao da će državu dati u vlasništvo 200 porodica i da smo svi drugi stoka sitnog zuba. I to je i ostvario, jedino je malo promašio to za 200 porodica, jer u Hrvatskoj danas ima 260 milijardera, kako je javno izneo HDZ-ov ekonomista dr. Goran Marić. To su za mene ratni profiteri - rekao je on.

Prema njegovim rečima, rat u bivšoj SFRJ nije počeo Beograd, već London.

- Pođimo od geopolitičkoga konteksta. Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a rat je pokrenut iz Londona jer je tamo centar svetske moći. London je pokretač svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih šokova i kriza, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji samo deo britanskoga geopolitičkog projekta, kao što su to i nedavni građanski rat u Libiji, sadašnji u Siriji i kompletno "arapsko proleće", a sve u sklopu britanskog stvaranja globalnog carstva, kroz sistem i doktrinu "dirigovanog haosa". Uostalom, treba se zapitati zašto su na kraju rata u Hrvatsku odmah doleteli britanski lordovi Karington, Oven i drugi. London je počeo i završio taj rat, a ne Beograd - rekao je on za "Slobodnu Dalmaciju".

Na pitanje zašto bi London hteo da se Hrvati i Srbi pokolju, on je rekao " njima je bio cilj da sruše komunizam, a hoćemo li se mi poklati, to im je bilo svejedno".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading