TAČI TOTALNO VAN KONTROLE: Ne da NIŠTA, a hoće Preševsku dolinu

Autor: Tanjug

Vesti

01.08.2018

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači ponovio je danas za AP da je otvoren za raspravu o "korekciji granica" sa Srbijom, ali ne za razmenu teritorija. Tači je izjavio da je za njega takva podela "neprihvatljiva", ali da bi Preševska dolina trebalo da postane deo Kosova bez obzira na to.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zmija se nameračio sa srpsku teritoriju

- To što Srbija traži podelu Kosova neće biti uspešno. To je neprihvatljivo - tvrdi Tači.

AP navodi da je srpska vlada kao moguće rešenje istakla razmenu teritorija na osnovu toga gde su koncentrisani pripadnici etničke srpske i albanske manjine - severni kosovski region Mitrovice za Preševsku dolinu u Srbiji, mada nije jasno na šta se agencija poziva.

Navodi se da je Tači kazao da neće biti "podele, već korekcije granica", sa mogućim uključivanjem Preševske doline u okvire Kosova.

AP navodi da se Tači nije izjasnio da li bi ona bila razmenjena za severnu Mitrovicu.

Navodi se da je Tači tokom intervjua bio odlučan u tvrdnji da će pregovori sa Beogradom, pod vođstvom EU i uz podrobno praćenje iz SAD, uskoro za rezultat imati međusobno priznanje dve strane.

- Ukoliko korekcija granice Kosova i Srbije i konačni sporazum o međusobnom priznanju bude postignuti, ukoliko je takav sporazum bilateralan i uravnotežen, što znači da je vin-vin za obe strane, onda protiv toga niko ne bi bio protiv - tvrdi Tači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading